Rødbetsalat med sukkerertpuré

Mettende, sunn og veldig god – denne deilige betesalaten bør prøves!

9. mars 2018 av Gitte Witt og Filip Loebbert
Oppskrift på vegetarisk middag. Rødbetesalat med ost og sukkerertpure
© Gitte Witt og Filip Loebbert

Ingredienser (2 porsjoner)

4 små beter (gjerne en miks av farger)

½ pakke oppkuttet grønnkål

1 stort eple

en neve valnøtter

200 g sukkererter

1 dl valnøttolje

1 hvitløkfedd

fint salt

saften av 1 sitron

bladpersille

extra virgin olivenolje

god blåmuggost

balsamicosirup

surdeigsbrød


Slik gjør du

Sett ovnen på 200 °C. Kok betene i vann med skallet på, i cirka 20 minutter eller til de kjennes nesten møre. Vend grønnkålstrimlene i litt extra virgin olivenolje og sitronsaft og mariner dem mens du lager resten av maten. Skyll betene når de er ferdig kokt, og rens dem med en gang. Kutt dem i fire biter og legg alle bitene i en ildfast form. Hell over litt olivenolje og stek dem i ovnen i cirka 15 minutter. Betene skal nå ha fått en gyllen stekekant øverst. Ta formen ut av ovnen. Skjær eplet i tynne båter og legg dem over betene sammen med valnøttkjerner. Sett formen tilbake i ovnen og stek i cirka 5 minutter til, til eplebitene blir gylne. 

Mens rødbetene står i ovnen, lager du ertepuré til toasten. Del opp sukkerertene og ha ertene som er inni belgene, over i en bolle. Tilsett valnøttolje, hakket hvitløk, en klype salt og en skvett sitron. Miks med stavmikser til det er blitt en puré. Skjær to gode skiver av et surdeigsbrød og smør på et tykt lag ertepuré. Dryss over oppkuttet persille og drypp over litt olivenolje. Når eplene og rødbetene er ferdig stekt, tar du dem ut av ovnen. Legg rødbeter, epleskiver og valnøttkjerner over grønnkålsalaten. Ha på biter av blåmuggost, drypp over litt balsamicosirup, og server med ertepurétoast.

Gitte Witt og Filip Loebbert

Kjærestene Gitte og Filip driver mat- og livsstilsblogg sammen.
Deres første kokebok,  «Mat for små, store øyeblikk» er både ­vakker og full av herlige oppskrifter.

© Gitte Witt og Filip Loebbert

Lik Stella på Facebook!