Oppskrift på pasta med sopp, chèvre, pære og valnøtter
© David Frenkiel og Luise Vindahl

Pasta med sopp, chèvre, pære og valnøtter

20 minutter og en håndfull ingredienser er alt som trengs for å lage denne nydelige pastaretten!

22. august 2017 av David Frenkiel og Luise Vindahl

Fettuccine med sopp, hvit geitost, pære og valnøtter

Ingredienser (4 posjoner)

2 ss smør eller extra virgin olivenolje

2 hvitløkfedd, skrelt

2 stilker frisk rosmarin, bare bladene

20 blader frisk salvie

500 g blandet sopp

50 g babyspinat eller spinat

200 g myk hvit geitost (chèvre)

havsalt og nymalt pepper

Til servering

Fettuccine av bønner, bokhvete eller vanlig mel, pære, pecorino eller parmesan

Slik gjør du

Kok opp en stor kjele med vann. Ha i en stor klype salt og fettuccine, rør rundt og kok pastaen til den er al dente. Finhakk hvitløk, rosmarin og salvie, ha alt sammen i en panne og la det frese i rundt ett minutt. Skjær soppen i tynne skiver, ha dem i pannen og la dem frese på middels til høy varme (uten å røre) i cirka 5 minutter. Snu dem, og la dem frese videre i 5 minutter på den andre siden, eller til de er gyllenbrune og møre. Ta pannen av varmen, rør i spinat og hvit geitost og la det ligge til spinaten har falt litt sammen og osten har smeltet. 

Smak til med salt og pepper. Spe om nødvendig med litt vann (helst pastavann) hvis sausen blir for tørr. Vend den kokte fettuccinen i sausen, og server pastaretten med noen pæreskiver på toppen. Dryss over pecorino, valnøtter, salt og pepper. Drypp over litt olje og balsamicoeddik til slutt.


I boken «Green Kitchen – hjemme» har de bestselgende forfatterne og populære bloggerne David Frenkiel og Luise Vindahl samlet 100 oppskrifter på vegetarmat. Disse familiefavorittene lager de hjemme på kjøkkenet hver dag. Du får oppskrifter på alt fra raske og gode hverdagsfrokoster til middager og større måltider som egner seg hvis du skal feire noe i helgene. Maten er enkel og rask å lage, og oppskriftene inneholder nyttige tips. Alle kan dessuten gjøres veganske. En bok å bli glad i!

Lik Stella på Facebook!