Kjartan Skjelde
© Arne Bru Haug

Oppskrift på to smakfulle supper

Kjartan Skjelde gir deg oppskrifter på supper som kan lages på 20 minutter!

11. september 2018 av Kjartan Skjelde
Kjartan Skjelde

Brokkolisuppe med kokt egg

© Arne Bru Haug

Brokkolisuppe med kokt egg

Ingredienser:
2 stk. brokkoli
1 ss smør
1 gul løk, grovhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 liter melk
3 ss rømme
100 g spinat
salt og pepper
sitron
4 egg, kokt og skrelt
en håndfull solsikkefrø, ristet

I denne oppskriften utnytter vi hele brokkolien. Først koker du suppe på stilken, og så bruker du bukettene til garnityr.

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 160 °C. Skjær bort brokkolibukettene fra stilken og sett disse til side. Grovhakk stilkene og fres i smør med løk og hvitløk i 3-4 minutter. Ha i melk og kok på middels varme i 10 minutter. Kjør suppen sammen med rømme og spinat med en stavmikser eller i en blender til den er jevn. Press suppen gjennom en sikt. Kok opp suppen med brokkolibukettene og smak til med salt, pepper og sitron. Server med delte egg og solsikkefrø.

Kjartan Skjelde

Blåskjell- og spinatsuppe

© Arne Bru Haug

Blåskjell- og spinatsuppe

Ingredienser krutonger:
½ surdeigsbrød i grove terninger
5 ss nøytral olje
5 hvitløkfedd, med skall, delt i to

Ingredienser blåskjellsuppe:
4-5 sjalottløk, finhakket
5 hvitløkfedd med skall, delt i to 2 ss smør
3 ss eplesidereddik
2 nett blåskjell, vasket
5 dl fløte
1 pose spinat (200 g)

Nå finnes det nett med flotte, billige blåskjell i de fleste dagligvarebutikker, og det går utrolig kjapt å lage noe som både smaker mye og er kjempesunt.

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 °C. Ha brødbitene i en ildfast form. Vend inn olje og hvitløkfeddene. Sett formen i ovnen i 8-10 minutter til krutongene er sprø og gylne. Fres sjalottløk og hvitløkfedd i smør i 2 minutter. Tilsett eddik, blåskjell og fløte. La det koke under lokk i 5-6 minutter til blå-skjellene har åpnet seg. Vend inn spinat, dryss over krutonger og server suppen i en stor bolle.

Kjartan Skjelde
Lik Stella på Facebook!