Oppskrift: Pistasjis på pinne og rå bondepiker
© Line Dammen

Oppskrift på to nydelige dessertfrokoster

Tiril Refsum gir deg oppskrifter på to deilige desserter, som like så godt kan nytes som frokost eller et mellommåltid.

7. august 2018 av Tiril Refsum
Oppskrift: rå bondepiker

Rå bondepiker

© Line Dammen

Rå bondepiker

Ingredienser chiapudding: 

4 ss chiafrø
1 ½ dl mandelmelk
¼ ts vaniljepulver
1 ts lønnesirup

Ingredienser eplemost:
2 epler
½ ts malt kanel
1 ts kokosblomstsukker
1 ss fibersirup eller agavesirup
¼ ts salt

Ingredienser vaniljekrem: 
2 dl kokoskrem
½ ts vaniljepulver
1 ss agavesirup

Slik gjør du:
Lag først chiapuddingen. Bland chiafrø, mandelmelk, vaniljepulver og lønnesirup i en bolle, og rør til en fin ­pudding. La puddingen stå 10 minutter og svelle. Ha deretter epler, kanel, kokosblomstsukker, fibersirup og salt i en hurtigmikser, og kjør til en eplemos. Sett den til side. Rør sammen kokoskrem, vaniljepulver og agavesirup til en vaniljekrem. Legg chiapudding, eplemos, vaniljekrem og granola lagvis på to glass. Nyt bondepikene på en litt utradisjonell måte på morgenkvisten, eller som en lett lunsj.

Tips:
Lag bondepikene kvelden før, så har du ferdig frokost neste morgen! De holder seg godt i kjøleskapet, der smakene får satt seg og chiapuddingen blir desto mer aktiv når frøene får ligget lenger i væske.

Oppskrift: Pistasjis på pinne

Pistasjis på pinne

© Line Dammen

Pistasjis på pinne

Ingredienser:

4 ss pistasjsmør eller 5 dl pistasjnøtter uten skall
3 dl kokoskrem
2 dl bløtlagte cashew- nøtter
3 ss smeltet kokosolje
5 dadler uten steiner
1 ss limesaft
2 ss lønnesirup
½ ts vaniljepulver
½ ts salt

Ingredienser sjokoladetrekk:
1 ½ dl smeltet kakaosmør
4 ss kakaopulver
3 ss lønnesirup
½ ts salt
2 dl grovhakkede, salte pistasjnøtter til dryss

Slik gjør du:
Hvis du ikke har pistasjsmør, kan du kjøre pistasjnøtter til smør i en foodprosessor. Du kan også ha pistasjnøtter og resten av ingrediensene rett i foodprosessoren, og kjøre til en jevn og kremet konsistens. Fremgangsmåten er den samme hvis du bruker pistasjsmør. Når iskremen er klar, heller du den over i iskremformer, og setter dem et par timer i fryseren.

Lag sjokoladetrekket. Varm vann i en kjele til rett under ­kokepunktet. Ha kakaosmøret i en bolle, sett den over kjelen og la smøret smelte. Rør i resten av ingrediensene til alt er godt ­blandet. Dypp ispinnene i sjokoladen, og dryss over grov­hakkede pistasjnøtter. Legg ispinnene på et brett med bake­papir, og sett det i fryseren.

Tiril Refsum: Oslo Raw

Fra det kombinerte bakeriet og spisestedet Oslo Raw på Adamstuen sender Tiril Refsum ut sine fristende og vakre bakverk til hele Oslo. Nå finner du 100 av hennes beste oppskrifter samlet mellom to permer så du kan forsøke deg på dem selv hjemme!

© Line Dammen
Lik Stella på Facebook!