Focaccia - oppskrift
Focaccia - oppskrift

Lag ditt eget focacciabrød med oppskrift fra Stellas egen matekspert.

© Helle Øder Valebrokk

Oppskrift på focaccia

Oppskrift på hjemmelaget focaccia fra Stellas matekspert Helle.

10. mai 2011 av Helle Øder Valebrokk

Focaccia er det det perfekte tilbehør til salat, spekemat, grillmat eller bare til å dyppe i litt god olivenolje.

 

Rå focaccia med urteolje

Focaccia:

 

Ferdig focaccia

 

 

Herlig tilbehør til sommermaten.

1/2 ts salt
1/2 ts sukker
4 ss olivenolje
1 pk gjær
2 1/2 dl lunkent vann
4 dl hvetemel


Elt alle ingrediensene og la deigen heve i 45 minutter under plast. Pensle en ildfast form med olje og ha focacciadeigen over i formen. Knus urter etter ønske (jeg liker rosmarin, timian og oregano) i en mortel eller lignende, sammen med god olivenolje og Maldonsalt.

Stikk huller i focacciadeigen med fingrene og gni overflaten inn med urteolje. Stø over mer maldonsalt. La focacciadeigen stå å heve en halvtimes tid til. Forvarm ovnen på varmluft på 220 grader. Stek midt i ovnen i 10 minutter, eller til brødet er gyllent.

 

Oppskrift på pannekaker

 

 

 

 

 

 

 

Flere matoppskrifter finner du på Helles blogg her.


Oppskrift på karbonader

Oppskrift på pannekaker

Hjemmelaget is

Matblogger du bør følge

Lik Stella på Facebook!