Muffins-oppskrift med valgfri topping.

© Getty Images

Muffins: Oppskrift på muffins i varianter

Oppskrift på litt sunnere muffins som kan toppes etter eget ønske.

3. desember 2012 av Stella

15 - 20 små muffins


Ingen festkaker er vel så populære som gode, gamle muffins? De siste årene har de søte småkakene også fått en oppdatering i form av cupcakes, og kan serveres i utallige former, farger og fasonger.

5 sunne middagstips

Det går nemlig an å bake sunne kaker, og dette er en basis oppskrift på muffins som er litt sunnere enn vanlig, da de er laget uten sukker og hvetemel. Velg ønsket topping selv.

Les også: Oppskrifter på anti-stressmat

 

© stellamagasinet.no


Psst! Nå får du 3 nummer av Stella + muffins-sett for kun kr 129! (totalverdi kr 582) Et delikat, svart sett i silikon som består av seks muffins-former, to grytelapper, en deigskrape og en pensel.

BESTILL HER.

 


DU TRENGER:

100 g mykt smør

100 g sukrin

4 egg

120 g Fiberfin

30 g Pofiber

3/4 dl kremfløte

1 ts bakepulver

1 ts vanlijeekstrakt


SLIK GJØR DU:

Sett ovnen på 150 grader.

Rør smør og Sukrin hvitt og luftig, la kjøkkenmaskinen gå i 5 minuter.

Tilsett ett egg mens kjøkkenmaskinen kjører.

Sikt Fiberfin, Pofiber og bakepulver i en bolle.

Tilsett det tørre og kremfløte vekselvis mens maskinen går.

Tilsett vaniljeekstrakt.

Fyll formene 3/4 fulle med muffins-røren.

Stek midt i ovnen i ca 15 minutter.

 

Muffins kan toppes etter fatasien med sjokoladekrem, sitronkrem, bringerbær, krokan, melisglasur, strøssel eller lignende.

Oppskriften er hentet fra boken «Kakefest uten sukker og mel» av Dr. Sofie Hexeberg.


Hvorfor ikke også prøve å lage hjemmelaget is, pannekaker eller sunne kaker?

Les også:

Sunn og god frokost

Naturlig søtt med Stevia

Oppskrift: Glutenfri kake


© stellamagasinet.no

 

 

Lik Stella på Facebook!