Oppskrift på torsk med chorizo
Oppskrift på torsk med chorizo

Torsk med chorizo, tilberedt av Stellas matekspert Helle Øder Valebrokk.

© hellevalebrokk.blogspot.com

Matekspertens oppskrift: Torsk med chorizo

Stellas egen matekspert, Helle Øder Valebrokk, gir deg sin oppskrift på torsk med chorizo.

24. mars 2011 av Andrea Brygard

Stellas matekspert Helle Øder Valebrokk gir deg sin oppskrift på torsk med chorizo:

Torsk med chorizo (2 personer)

Torskeloin 400 g

Fersk chorizo 60 g

frisk timian

salt, pepper, smør

Oppskrift på muffins i mange varianter.

Del opp fersk chorizo i små biter og stek i panne. Legg til side sammen med oljen fra pølsebitene. Stek torsken i porsjonsstykker i en panne med litt olje og meierismør. Ha på salt og pepper. Tilsett 1 fedd hvitløk delt i to. La torsken ligge i pannen med lokk på i ca 6 minutter på medium varme. Stek stykkene kun på den ene siden. Øs over smør og olje innimellom. Ha over chorizoen et minutt før servering. Fjern hvitløksbåtene og server torskestykkene med chorizo og kraften fra smør og chorizo.

Oppskrift på sunn julegløgg

Dryss over finhakket timian. Server med frityrstekte potetskiver og gulrotpuré.

Puré av gulrot, fenikkel og lakrisrot:

4 økologiske gulrøtter

2 fedd fersk hvitløk

1 fenikkel

1 bit lakrisrot (10 cm).

Salt, pepper

1 dl nøttesmør

Skrell gulrøttene og del i skiver. Del fenikkelen i skiver og del lakrisroten i fire biter. Kok i vann til grønnsakene er møre. Sil av vannet og kast lakrisroten. Kjør grønnsakene i en blender til en glatt puré med litt salt og pepper, og 1 dl nøttesmør (smør som er varmet slik at melkestoffene skiller seg fra det klarnede smøret, og har fått en lettere nøtteaktig smak.)

Oppskrift på pannekaker

Slik lager du nøttesmør: 200 g meierismør smeltes forsiktig i en kasserolle. Du vil se at melkestoffene synker til bunnen og det dannes skum på toppen. Følg nøye med nå. Når det lukter ristede hasselnøtter, tar kasserollen av platen. La stå i fem minutter. Sil smøret i en finmasket sil. Kast melkestoffet (brun grus). Det du nå står igjen med er gull = nøttesmør!

Frityrstekte poteter:

Rattepoteter skylles i vann og tørkes. Skjær ½ cm skiver og kok i 5 minutter. Sil av vannet og tørk dem fri for vann. Varm 5 dl solsikkeolje og stek potetene til de er gylne.

Dandér puré på en tallerken. Legg fiskestykket oppå pureen. Dryss over chorizo-biter og stekefettet fra chorizoen. Dandér potetskiver ved siden av og pynt med frisk timian på toppen av disse.

Du kan lese flere matnyttige tips i Stella, og besøke Helle sin matblogg her.

Flere artikler om mat finner du her.

Les mer om sunnhet her.

Oppskrift på sunn julegløgg

Lavkarbo - alt du trenger å vite

Sunn snacks med god samvittighet

Oppskrift på 6 sunne salater


Smoothieoppskrifter

Dette bør du spise etter trening

 

Lik Stella på Facebook!