Oppskrift: Hawaiisk California poké bowl
© Synøve Dreyer

Hawaiisk California poké

Poké har tatt verden med storm! Denne enkle, sunne og freshe oppskriften må du bare prøve.

2. mars 2018 av Oskar Sellin og Helle Øder Valebrokk

California poké

Dette er sushiretten vi elsker! Laks, crabsticks, avokado, agurk, spicy majones og sesamfrø. Du kjenner ingrediensene fra bestselgeren blant makiruller.

Ingredienser

* 75 g crabsticks i terninger (ca. 2 x 2 cm)
* 75 g laks i terninger (ca. 2 x 2 cm)
* 3 ss majones
* ½ ts chilisaus
* 4 agurkskiver
* 2 ts oransje tobikorogn
* 1 ts svarte sesamfrø
* ½ avokado i skiver
* 1 porsjon sushiris

Slik gjør du
Bland crabsticks og laks med majones og chilisaus. Bland inn rogn. Legg ris i bunnen på en skål. På toppen legger du fisken. Pynt med avokado, gjerne i vifteform, og skiver av agurk. Strø sesamfrø over.

Oskar Sellin driver spise­stedet Pacific Poké, og Helle Øder Valebrokk er blogger og forfatter. Sammen har de laget kokeboka «Poké! Fargerik gatemat fra Hawaii» der du enkelt kan lære deg å lage den hawaiiske comfort food-en.

Lik Stella på Facebook!