Oppskrift: Harissa-marinerte kyllingvinger
© Bahar Kítapci

Harissa-marinerte kyllingvinger med bare tre ingredienser

Spicy, saftig og skikkelig smakfullt – dette er en sikker helgevinner!

4. mai 2018 av Vidar Bergum

1 kg kyllingvinger

MARINADE:

1 ss harissa

1 ss yoghurt (helst gresk
eller tyrkisk type)

½ ts salt

SLIK GJØR DU:

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Bland godt sammen med kyllingvingene. Dekk til og mariner i kjøleskapet i minst én time, gjerne over natten. Grill vingene på direkte varme til de har fått godt med farge på begge sider. Flytt dem så over til indirekte varme til vingene er helt gjennomstekt. 

Jeg pleier å legge vingene i en grillrist som kan lukkes fra begge sider, da går det mye raskere å snu eller flytte på dem, men du kan også legge dem direkte på grillristen. Du får ikke samme gode smak om du steker på folie eller liknende. Server umiddelbart.

Vidar Bergum bor i Tyrkia med sin samboer og driver bloggen Et kjøkken i Istanbul. «Hummus & granateple» er hans første kokebok.

Lik Stella på Facebook!