Glutenfri kake med appelsinsmak.

© Getty Images

Glutenfri kake

Oppskrift på glutenfri kake med appelsinsmak.

En deilig, glutenfri kake som er laget med finmalte mandler i stedet for hvetemel.

5 digge glutenfrie blogger


Du trenger:

2 stk appelsin, gjerne blodappelsin  

250 g malte mandler   
250 g rørsukker   
3 ts vaniljesukker   
1ts natron   
6 egg


Slik gjør du:

1. Vask appelsinene godt og kok dem med skallet på i vann i 1 time eller til de er så myke at en strikkepinne glir lett igjennom den. La dem avkjøles litt.

2. Del appelsinene i biter og fjern den hvite strengen i midten. Kjør til mos i hurtigmikser. Tilsett malte mandler, sukker, vaniljesukker og natron. Tilsett eggene og bland det hele godt.

Gull uten gluten?

30 dager på Paleo-dietten

3. Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) og hell røren i formen. Stek kaken ved 180 C i ca. 1 time. Sjekk at kaken er gjennomstekt ved å stikke en pinne eller kniv i den. Avkjøl kaken i formen.

4. Dryss melis over ved servering, eller lag en glasur av melis og sitron- eller appelsinsaft. Pynt med revet lime- eller appelsinskall.

Og Voila! Glutenfri kake klar til servering.


Kilde: Matprat.no


Les mer om kosthold og sunnhet:

Muffins: Oppskrift på muffins i varianter

6 sunne kaker

Sunn og god frokost

 

 

Lik Stella på Facebook!