Oppskrift: Blomkålbiff med hasselnøttvinaigrette
© Bahar Kítapci

Blomkålbiff med hasselnøttvinaigrette

Prøv den nydelige oppskriften på blomkålbiff, til kokebokforfatter Vidar Bergum.

3. juni 2018 av Vidar Bergum

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • solsikkeolje, til ­pensling og baking
  • 3–4 ss yoghurt
  • ½ granateple, ­kjernene
  • salt og pepper

Ingredienser til hasselnøtt-vinaigrette

  • 40 g (⅔ dl) 
  • hasselnøtter
  • 1 vårløk, finhakket
  • 1 chili, uten frø og 
  • hinner, finhakket
  • 3 store eller 4–5 
  • vanlige cherry­tomater, i små terninger
  • 3 ss finhakket bladpersille (kun bladene)
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ss sherryeddik
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Fordel hassel­nøttene i en ildfast form og stek i ovn til de har fått litt farge, 6–8 minutter. Sett til side. Har hasselnøttene skall, ha dem i et kjøkkenhåndkle og gni til skallet faller av. Skjær to skiver fra midten av blomkålen, ca. 3–4 cm tykke. 

Pensle skivene med solsikkeolje og ha på salt og pepper. Stek blomkålskivene i en grillpanne på høy varme til du har klare stekestriper på begge sider. Pensle en ildfast form med litt solsikkeolje og ha i blomkålskivene. Stek midt i ovnen til blomkålen er mør, 25–30 minutter. La stå i noen minutter før servering. 

Lag hasselnøttvinaigrette ved å hakke ristede hasselnøtter og blande dem sammen med de øvrige ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Anrett blomkålen på fat med ­hasselnøttvinaigrette og yoghurt over. 

Dryss over granat­eplekjerner. Server umiddelbart.

Oppskrift: Blomkålbiff med hasselnøttvinaigrette
© Cappelen Damm

Vidar Bergum bor i Tyrkia med sin samboer og driver bloggen Et kjøkken i Istanbul. «Hummus & granateple» er hans første kokebok.

Lik Stella på Facebook!