collage med inspirasjonsbilder til hagefest
© GettyImages

Vår guide til den ultimate hagefesten!

Sommermånedene står for døren og det er den perfekte anledning for en hagefest. Her finner du inspirasjon til dekorasjon, mat, musikk og antrekk.

30. mai 2016 av Idha T. Valeur

Dette serverer du:

 • Hasselback-poteter ser både lekkert ut og smaker himmelsk.
  Tips: Legg en sleiv bak poteten så vet du hvor langt ned du kan skjære.
 • Grønnkålsalat med mandler & granateple som vil trylle alle skeptikere om til grønnkålelskere. Dressingen er også helt himmelsk!
 • Pai med spinat, fetaost og soltørket tomat er alltid en klassiker. Dersom du ikke liker å bake og vil at det skal gå raskt, har vi to ord til deg: Ferdig paibunn. 
 • Verdens enkleste grønne salat. Velg deg ut 3 typer salat i butikken, bland de sammen i en bolle og sett frem olje og balsamico-eddik. Passer til alt!! Dersom du heller vil ha enda en spennende salat på bordet kan du kanskje teste en av disse? 
 • Kyllingklubber marinert med paprikakrydder og valgfrie urter. Kjøp en pose med kyllingklubber og lag en marinade av olivenolje, saft av sitron og paprikakrydder, rør det sammen og gni det inn i kyllingen. La det stå så lenge som mulig. Stek og nyt!
 • Focaccia slår aldri feil. Velg selv om du vil ha med eller uten både oliven og soltørket tomat. Fersk rosmarin er best, men tørket funger også! Husk at en god olivenolje gjør det hele hakket bedre. Focaccia skal jo nesten svømme i olje. 
 • Det blir jo ikke sommer, fest, sol og hygge uten POTETSALAT. Kjøp den ferdig eller lag den selv. Her er en oppskrift som gjør deg til vennegjengens favorittkokk.

Tips: Det er helt lov å be gjestene bidra litt til festen. Om gjestene supplerer litt i tillegg til det du som vertinne serverer, blir det jo enda bedre!

Dette serverer du til dessert:

 • Rabarbrakringle med bringebær. Gjærbakst er alltid populært, og denne friske varianten kan jo ikke slå feil. Vi syns denne fra «En klype salt» ser veldig fristende ut!
 • Sorbet – her finnes det ikke grenser for hvilke smaker du kan ha. Utforsk isdisken.
 • Fruktspyd. Dessertvarianten av grillspyd. Her er det bare fantasien som setter grenser. Vi liker vårt med: Jordbær, melon, kiwi, druer og ananas! Fargefest blir det uansett.

Utover kvelden er det supert å lage en liten «snacks-stand». Her kan du sette frem chips, popcorn, nøtter og ellers hva du vil. Litt ost, kjeks og druer er også nydelig ut i de små nattetimene. 

collage med inspirasjonsbilder av mat.
© GettyImages & Sigrunn Eliassen

Slik pynter du:

Alle de kule designerbutikkene og nettsidene har masse fint i sommersortimentet. MEN, det er greit innimellom at det ikke koster en formue at festomgivelsene skal være imponerende. Her er tipsene som redder lommeboken uten at det går utover stjernene i boken fra gjestene.

 • Planlegg godt og ha en idé om utrykk og stil før du handler.
 • Se hva du har først. Trenger du ny duk eller kan du bruke den hvite du har?
 • Saumfar alle billigkjedene.

Jeg ble overrasket av hvor mye fint NILLE har for tiden, det skulle man kanskje ikke tro, men se her da! 

collage av pynteting fra nille sine nettsider: www.nille.no
© Nille

Ellers bugner det over av fine ting fra Etsy. Som rispapir-dekor, lanterner og annet instagramverdig stæsj. Her er favorittene. 

collage med inspirasjonsbilder av dekor hentet fra www.etsy.com
© PomJoyFun, CreativeJuiceCafe, MailboxHappiness, LeeDisplaySeasonals, pomtree, TaaraBazaar, AllTheMemories

Slik pynter du deg selv:

Ta frem favorittkjolen! Dersom du er på jakt etter en ny har vi laget en oversikt over våre 14 favoritter på budsjett.  

Spray litt saltvannsspray i håret og krøll det lett. Det er ikke så nøye, det er meningen at det ikke skal være perfekt. 

Legg en lett og frisk makeup med en gloss på leppende og glød i huden. Sterke farger er trendy i sommer, så om du tør, sprit opp looken med en blå maskara! Plukk ut favorittsmykkene og føl deg fin! 

Ta på deg favorittskoene og kanskje en hatt eller lag deg en fin blomsterkrans. Komplimentene vil sitte løst, vi lover. 

collage med inspirasjonsbilder til hvordan du kan pynte deg til hagefesten.
© GettyImages

Dette hører dere på:

De fleste ønsker å «være hip og trendy» og henge med i svingene. Men på en hagefest er det kanskje mest småprat og kos. Og vi vet jo egentlig at det er slagerne som slår best an, i hvert fall etter noen timer. Derfor er den beste løsningen å søke opp spillelister på forskjellige streamingtjenester som Spotify og Tidal. Her kan du velge og vrake uten å være redd for misfornøyde gjester.

Tips: dersom en av dine venner som kommer på hagefest har peiling på musikk kan man alltids spørre personen om han/hun kunne tenke seg å mekke sammen en spilleliste.  

Men viktigst av alt er det å kose seg og ha det gøy med gode venner! Prat sammen, le, dans til slagerene som høres over høyttalerene, ta bilder og smil! God hagefest :) 

Lik Stella på Facebook!