Andrea Brataas er 16 år og har over en halv million følgere på bildetjenesten Instagram.

Slik blir du en instaproff

Andrea Brataas har 600.000 følgere på Instagram. Hun mener oppskriften er såre enkel. Her er hennes beste tips!

6. september 2012 av Andrea Brygard

I Stellas oktobernummer, som er i salg 24. september, kan du lese den store saken vår om «Sosiale medier for dummies». Her tar vi for oss seks av de mest vanlige sosiale plattformene folk bruker i dag, og guider deg gjennom do's and dont's til disse.

Les: Flere kvinner i digitalbransjen


ENKELT BRUKERNAVN

Andrea Brataas (16) fra Akershus, er en av topp 100 som bemerker seg stort på bildetjenesten Instagram. Under brukernavnet @fashionforall har hun siden januar i år lagt ut inspirasjonsbilder hun kommer over innen mote og skjønnhet. I dag har hun nesten 600.000 følgere fra hele verden. Til sammenligning har Tone Damli «bare» 33.000. Men hvordan har hun fått til dette?

- Jeg har et enkelt brukernavn som mange husker, og har ikke stoppet å legge ut bilder, forklarer Andrea til Stella.

Hun legger ut ca seks bilder hver dag, som hun henter og krediterer fra andre steder på nettet. Hun legger ikke ut bilder av seg selv på kontoen til Fashionforall, men har sin egen konto for private bilder av seg og venner.

Bildene er stort sett hentet fra andre blogger, instagramkontoer og internettsider. Motiver og mennesker som inspirer henne, spesielt innen mote og tilbehør. Andrea har også en egen strategi for hvordan bilder bør hashtagges (les: merkes med eget emne).

- Jeg hashtagger det som passer til bildet. Ikke noe vits i å tagge ting som ikke har noe med det å gjøre.

Les: Usosiale medier?

Hvordan skrive jobbsøknad

Eksempel på jobbsøknad

Eksempel på perfekt CV

Mal på CV


IKKE PERSONLIG

Men hvor personlig bør man egentlig være på en bildetjeneste som Instagram? Og hvorfor bruker du ikke bilder av deg selv?

- Det kommer helt an på hva slags bruker du har. På min personlige bruker legger jeg ut bilder av meg selv og venner, på Fashionforall deler jeg ikke bilder av meg selv, fordi den er der for å inspirere både meg og andre.

Du legger ut så mye som seks bilder om dagen. Hvordan prioriterer du tiden det tar å poste dette?

- Tid er ikke noe problem, jeg sitter gjerne og ser etter bilder mens jeg snakker med venner på Facebook eller Skype på fritiden.

Og hvis Andrea ikke er inspirert en dag?

- Da legger jeg heller ut færre bilder. Jeg kan ikke legge ut ting jeg ikke føler er bra nok!


BLOGG

Nylig har Andrea også startet sin egen blogg fashionforall.no, for å dra nytte av all den trafikken hun har opparbeidet seg.

- Jeg deler gjerne personlig på bloggen, men målet er å skape en mote- og musikkblogg. Jeg er fremdeles helt i startfasen, men ønsker i større grad å skape innhold selv for å inspirere. På Instagram har jeg både hjulpet frem små designere i startfasen og samarbeidet med større merkevarer og motebloggere. Flere har fått tusenvis av nye følgere når jeg har referert til dem på Instagram. En blogg gir meg flere muligheter for dialog med følgerne mine og til å bygge videre på nettverket mitt. Det er egentlig viktigere for meg enn hundretusener av følgere, sier Andrea.

Har du ikke oppdaget Instagram ennå? Last ned, logg på og hashtag relaterte bilder med #stellamagasinet!Les mer om jenter og internett:

Sosiale eller usosiale medier?

Flere kvinner i digitalbransjen

14 råd som løfter karrieren

 

Lik Stella på Facebook!