© Sofia Arvidsson

Sjekk hvem som pynter opp gatene i svenske byer

Kunstner Sofia Arvidsson finner inspirasjon i favorittserien Skam!

21. juni 2017 av Mathilde Sundal

Jeg elsker Skam, den er så bra laget med fantastiske skuespillere, bildespråk, manus og konseptet med klipp i nåtid og sosiale medier, sier Sofia Arvidsson.

Siden i fjor høst har hun pyntet opp gatene i Malmö og Helsingborg med selvlaget kunst - perlebroderier og tusjtegninger - med motiver og sitater fra NRK-serien.

– Gatekunst sprer glede og skaper debatt. Det har også en måte å gjøre byen til min. Jeg pynter på betong og reklameskilt. 

Idéen om å lage skamkunst kom etter at Arvidsson hadde sett de tre første sesongene av serien. Sofia falt for de fantastiske replikkene, og begynte å brodere, perle og tegne sitater som stammet fra serien. Sofias favorittsitat er fra sesong tre når Sonja gir Isak råd om hva han skal gjøre med Even som er deprimert.

– For en som har erfaring med psykisk lidelse er dette så riktig. Det er en så fin og emosjonell scene.

For mange er kunsten bare hyggelige lysglimt i bybildet, men for Sofia er nemlig også en avkobling fra et liv med psykiske lidelser. Hun har, som «Even», bipolar lidelse og panikkangst. Det å drive med kreative prosjekter hjelper henne å håndtere angsten. Når hun holder på med kunsten blir det en måte å bryte isolasjonen på.

Lik Stella på Facebook!