Sexspaltisten: Ulv i sydenklær

– Alle som skal til Syden i sommer, heads up!

Forfatteren av denne spalten er anonym, men la oss kalle henne «Tuva». Hun elsker å jobbe, drikke prosecco og ligge med alle hun har lyst til å ligge med som har lyst til å ligge med henne. Hun betaler også penger for sangene til Taylor Swift og har feriert mye på campingplasser.

Det nærmer seg sommer, så da skal det skrives om en gammel ørn av en flørt. Den mest kjente og etterlengtete flørten av dem alle. Flørten ingen tør å innrømme at de håper skal finne sted. Flørten over alle flørter. Flørten man liksom har blitt for gammel til. Årets viktigste flørt. Alle singles julaften. Årets største scam. Nemlig sommerflørten.

Sommerflørt er enkelt og greit. Alle vet at det er et enkelt forhold gjennom sommeren, fritt for hassle og drama. Likevel har jeg alltid prøvd å utvide definisjonen av «sommerflørt» til livsledsager. Selv om det gang på gang har vist seg å være dumt. Dere skal få et eksempel basert på en sann historie. Alle som skal til Syden, heads up.

Da jeg var tjueåtte dro jeg og en venninne på sommerferie til Thailand. Det var ingen backpack-puleferie, men derimot en vanlig voksen sommerferie der vi bodde på dyrt hotell. Det betyr likevel ikke at vi ikke dro nytte av drinker til tjue kroner. Og bøtter med sprit to kvelder på rad. Uansett – med over tretti grader og høy luftfuktighet var klærne vi hadde tatt med oss, helt ubrukelige. Vi skjønte fort at vi ikke kunne gå rundt med kragene på toppene og svarte Filippa K t-skjorter som ble sure og sørpete av svette på fem sekunder. Det var ikke noe poeng i å holde på stilen, så vi kjøpte oss knæsjrosa singleter og løse haremsbukser. Alle andre så jo helt jævlige ut de også. Det var Thailand-dresscode. Det var reggae.

23 ting som gjør sommeren enda bedre!

Når man er på ferie som to single venninner og det bor to single kamerater på samme strand, kommer man i prat. Vi hadde vel utvekslet blikk en dag før, det skjedde over et slag volleyball. Å finne ut hvem som «tilhører hvem» i gruppen går fort. Odd (som han kan hete i denne spalten bare fordi han var en litt odd versjon av Josh Hartnett) ble «min». Hobie ble venninna mi sin. (Vi kaller ham Hobie bare fordi han hadde cirka like tettsittende øyne som badevaktsønnen.) 

Vi ble en firerbande. Odd og Hobie ble med på å reise videre rundt, vi dro på utflukter, og de siste tre dagene bodde jeg på rom med Odd og venninna mi med Hobie. Sabla hyggelig var det. Vi skulle hjem en uke før kameratene, så vi var dramadeppa kvelden før, og snakket om hvor mye vi skulle henge hjemme i Oslo.

Da han endelig kom hjem skulle vi møtes på en bar for å bytte ut Singhaen med Hansa. Odd og jeg. Sammen. Gjenforening. Jeg ventet på plassen utenfor baren. Ventet og ventet. Lurte på hvor han ble av. Like før jeg skulle til å melde ham og spørre, så jeg at det sto noen og stirret på meg et stykke unna. Svart skinnjakke, trange fake opprevne Ed Hardy-aktige bukser, pigghår og en kjetting med nøkler i. Odd.

Enten du er rookie eller veteran – disse festivalvettreglene bør du huske!

Vi drakk øl. Stemningen var rar. Selv om den knæsjgule singleten fra Thailand var på under den svarte skinnjakka – eller nettopp derfor – var han en helt annen. Og allerede i løpet av den første ølen presterte han å si: «Du har en annerledes stil enn jeg trodde, da.» Med kritikk i stemmen, som om han følte seg lurt. Han lurt. HAN! Han så på skjortekragen min innenfor genseren. «Nei, jeg visste ikke at du var sånn fin i tøyet. Så, ja. He, he.» 

Vårt liv sammen føltes som en løgn. Vi var skuffa. Triste. Jeg hadde tidligere blitt både solbrillelurt* og skjegglurt**. Men aldri sydenstillurt***. At kjærlighet nå måtte settes i landkontekst gjorde meg redd. Enda en ting å ta hensyn til. Våre veier skiltes. Vi skjønte at vi ikke kom til å møtes mer. Jeg burde slutta mens ferieflørteleken var god.

Å møte folk på sommerferie i utlandet er som å møte folk på karneval. Det er scam. Sommerflørter er alltid en scam uansett. For den man møter i juli er en mye bedre versjon av seg selv. Tynnere, brunere og gladere. Juks hele greia. Til sommeren skal jeg prøve å holde det enkelt rundt sommerflørter. Bare la det ligge etter ferien. Ta en sommerflørt for en sommerflørt, med mindre det bombesikkert er min fremtidige ektemann. Vet ikke hva moralen er, men håper alle lærte noe. 

*når noen tar av brillene og øynene ikke er som du trodde

**når noen barberer seg og fjeset under ikke er som du trodde

***når noen viser sine hverdagsklær og hele personen ikke er som du trodde

Lik Stella på Facebook!