29 tips til hva man kan gjøre om sommeren!
© Getty Images

29 tips som gjør sommeren enda bedre

Alt vi skal gjøre, alt vi skal prøve, og alt vi bare drømmer om i sommer!

30. juni 2017 av Redaksjonen
Sommer 2017 fra a til å
© Getty Images

A for antioksidanter
Det er sunt og viktig hele året, men sommeren er høytid for antioksidantene, som beskytter oss mot skader forårsaket av for mye frie radikaler. Solmodne tomater, nesten alt av grønt som vokser i Norge, og alle typer frukt og bær inneholder enten antioksidanter eller stoffer som stimulerer kroppens eget antioksidantforsvar. Blir det litt mye sol og alkohol? Antioksidantene rydder opp! Propp deg full, så blir det mindre tull.

B for bøker
Boken puster solnedgangen i nakken når det kommer til «likeliness» i sosiale medier. Men det er ikke (bare) derfor vi skal lese i sommer, det kommer jo så mye bra! Vi har blant annet «Astragalen» av Albertine Sarrazin, «Jentene» av Emma Cline, «Sommerregn» av Marguerite Duras og Nathan Hills «Nøkken» på planen.

Her er våre tips til de 10 beste sommerbøkene!

C for camping
Den er friskmeldt fra harrystempelet, og ettersom mange av de aller fineste strendene i Europa ligger tilknyttet campingplasser, oppdager stadig flere denne avslappende og ujålete ferieformen. Så enten du er oppvokst i et fortelt eller aldri har satt dine ben på en campingplass før, er det kanskje noe å prøve i år?

Sommer 2017 fra a til å
© Getty Images

D for Danmark
Ikke bare et av de beste ferielandene vi vet, men også navnet på det nye boutiquehotellet i samme familie som vår favoritt SP34, som åpner i København i sommer. Nok en god grunn til å legge turen om kongens by!

E for eple-cidereddik
Når sunnhetsguru Gwyneth Paltrow forteller at hun tyller i seg eplecidereddik, blir det fort en snakkis. Den fermenterte væsken skal blant annet hjelpe fordøyelsen og kroppen med å opprettholde riktig basisk pH-verdi. Bland det ut i vann, eller i salaten i sommer!

F for fine føtter
Vekk med hard hud, frem med røde tånegler! Pedikyr og shellac kan gjøre susen når vinterkroppen skal frem i lyset.

Sommer 2017 fra a til å
© Getty Images

G for grønn grilling
Det er så lett å slenge en pakke pølser eller en kotelett på grillen når middagen skal være av typen lettvint, men variasjonsmulighetene er så mange – og grønne. Har du ikke forsøkt grillet kål med smør og urter? Potetsalat med asparges? Aubergine og fetaost? Eller fersken og ananas? Da har du noe godt til gode.

H for helsinki
Denne perlen av en nordisk by er ikke i nærheten av så hyppig på det norske storbyhelg-repertoaret som sine slektninger, men det er det ingen grunn til! Raus atmosfære, storslått arkitektur, en fantastisk kulturarv og deilige restauranter gjør at grunnlaget er på plass for en vellykket venne- eller kjærestetur. Ikke gå glipp av et besøk i Alvar Aalto-museet!

I for is
Sammen med å bade er det helt der oppe når vi oppsummerer hva vi elsker med sommeren. Fløteis for «the real thing», sorbet-is for de varmeste dagene, og din egen hjemmelagde sunne is av most frukt og bær når du ikke vil skeie helt ut.

Sommer 2017 fra a til å
© Getty Images

J for jordbær
Med is, med melk, med sukker, med en søt fyr. Eller vår favoritt: Blendet, sammen med is, vodka og prosecco.

K for kløe
Er det ikke typisk? Når endelig huden skal vises, og vi har trent, skrubbet og kremet oss for å bli klare, dukker de opp – soleksemet, myggstikkene og utslettene. Heldigvis er rådene mange og gode mot hud som klør – både yoghurt naturell, eggehviter og grønnsåpevann skal hjelpe. Forebyggende kan det være greit å innta både A- og E-vitamin og Omega-3 før du setter deg i solstolen.

L for latskap
Sett av en dag eller to til total latskap og legg bort mobilen, ha null planer, dropp turer på butikken eller iskiosken og bare slapp helt av. Gjør ingen verdens ting annet enn å lese, høre på musikk eller andre ting som gir deg masse energi.

Sommer 2017 fra a til å
© Getty Images

M for melanin
Det er melaninet i kroppen som gir oss den etterlengtede brunfargen om sommeren. Jo mer du har, jo mørkere blir du. Og jo mindre du har, jo flinkere må du være med solkremen. Ikke glem det! 

Dette må du huske på når du bruker solkrem!

N for Namibia
Det blir gjerne kalt Afrika for nybegynnere, og er dessuten kåret til årets reisemål av Lonely Planet. Sanddyner i alle nyanser av rødt, et fantastisk dyreliv, magiske strender, en spennende historie og flott arkitektur gjør Namibia til et reisemål som stadig flere får øynene opp for.

O for oppdagelser
Sett deg i bilen/bussen/båten og dra til et sted du aldri har vært før, om så bare en time eller to unna. Den restauranten du lenge har tenkt på å teste lunsjen til, den fjelltoppen det tas så mange fine bilder på, eller museet du aldri får besøkt. Nå har du sjansen!

Sommer 2017 fra a til å
© Getty Images

P for postkort
Send et! Send flere! Det er så mange fine, og hva er koseligere enn å finne noen i postkassa?

Q for quiz
Enten det er den digitale eller den analoge varianten, dette er den perfekte aktiviteten for lange kvelder rundt bordet på hytta eller i bakgården. Popquiz, reisequiz, språkquiz - mulighetene er mange!

R for regn
Etter mange varme og solfylte dager kan det faktisk være deilig – og litt praktisk også – med en regnværsdag. Kanskje det er på tide å renske opp i garderoben, eller rydde i kjøkkenskuffene? Sommerregn kan dessuten være herlig forfriskende å jogge i.

Sommer 2017 fra a til å
© Getty Images

S for spise ute
Gjerne på kafé også, men vi tenkte først og fremst på piknik. Lite er koseligere. Det er det samme om det er pølser på grillen, sjampanje og jordbær på svabergene eller en forseggjort salat. Mat og drikke utendørs er alltid en vinner.

T for tennis
Finnes det en mer elegant og stilfull måte å trene på? Det tror vi ikke. Tennis er sommer, og i år skal vi bli gode!

U for utmark
Telt, primus og kokekaffe er tydeligvis den nye vinen, og etter turaktiviteten å dømme, er trolig det norske humøret jevnt over supert om dagen. Ut på tur, aldri sur, vet dere! 

Sommer 2017 fra a til å

V for vinjerock
Bendik, Dagny, Daniel Kvammen, Kråke-sølv, Sigrid, No. 4, Gabrielle, Sondre Justad og Sondre Lerche. Trenger du flere argumenter for å velge en litt annerledes musikkfestival i år, kan vi også ramse opp Bitihorn, Bygdin og Eidsbugarden. Ganske flotte steder, for å si det sånn. 

W for Wonder Woman
Vi elsker bølgen av superheltfilmer, og gleder oss selvsagt ekstra mye over at norske Lisa Loven Kongsli spiller Menalippe i de kommende Wonder Woman-filmene. Gjett om vi skal sitte klare med popcorn på premiere-datoen 16. juni. Hallo, Hollywood! 

X for xantofyll
Det gule fargestoffet i planter som trer frem og blir synlig når klorofyllet -brytes ned om høsten. Ikke for å være en gledesdreper, men like sikkert som at -sommer følger vår, er det at etter den igjen kommer høsten. Og egentlig er det vel det som gjør alt så fint? Men for alle del – vi heier på klorofyllet!

Sommer 2017 fra a til å
© Getty Images

Y for yolo
Det er faktisk lov å dra på litt ekstra om sommeren. Enten det er å gå ut og drikke øl i sola hver eneste kveld i arbeidsuka, kjøpe noe dyrt man har ønsket seg skikkelig lenge på salg, eller svi av tre månedslønner på reisen som har blitt utsatt år for år.

Z for zoom
Mobilkameraet fanger mange øyeblikk som ellers bare ville blitt bevart i minnet, men det er noe eget ved å se på bilder tatt med «ordentlig» kamera. Hva med å hente det frem i år?

Æ for æring
Også – og mer normalt – kalt en liten robåt. Et par årer, et par høyttalere og et par venner – så er sommerdagen i boks! (Det er selvsagt mer praktisk og mindre slitsomt med en motorbåt, vi anbefaler egentlig det.)

Sommer 2017 fra a til å
© Getty Images

Ø for økologisk
Det er lett å glemme at skogen rundt oss bugner av mat. Bær, nyper, brennesle, strutseving, geitrams, gjøksyre, skvallerkål, løkurt og tindved er bare noen av vekstene som gjør seg godt på tallerkenen. Bøkene «Norges spiselige planter og bær» og «Fra naturens spis-kammer» er nyttige oppslagsverk.

Å for Åland
Eller Åfjord, Ål og Åsgårdstrand for den saks skyld. Vi slår et slag for dine nærmeste ferieland i år, dem du kan reise til uten fly, og som bare har ligget og ventet i alle de årene du var mest opptatt av troper og Pina Colada.

Lik Stella på Facebook!