Karriere: 13 smarte jobbsøkertips

Skal du søke jobb for første gang? Eller på tide med en forandring? Stella har ekspertrådene - så blir prosessen litt enklere for deg.

7. august 2012 av Cecilie Molvær Jørgensen


LIV-JANNE SILSET
Salto Coaching

 1. Gjør nødvendige bakgrunnsundersøkelser om bedriften for å vite hvordan du best kan selge deg inn til stillingen. Hvilke produkter leverer de, hvem er kundene og konkurrenter? Man bør unngå å stille selvsagte spørsmål under intervjuet. Undersøk hvordan bedriftskulturen er - hvordan vil du passe inn blant dine potensielt nye kollegaer? Dette vil ha mye å si for din egen trivsel i bedriften.

2. Unngå å plapre for å bryte stillheten. Dersom det blir stille underveis i intervjuet, ha mot til å holde på stillheten. Det er intervjueren sitt ansvar å føre samtalen. Hvis intervjueren blir stille, kan det være et bevisst valg for å teste kandidaten. Fokuser på å lytte og svar på spørsmålene du blir stilt.

3. Det kan være fristende å gjøre noen finjusteringer for å bli en mer attraktiv kandidat. Det kan virke mot sin hensikt dersom intervjueren gjennomskuer dette under intervjuet. Det lønner seg derfor sjeldent å jazze opp CV-en. Bedrifter er ofte mer interessert i jobbsøkere hvor de ser potensiale til å vokse inn i stillingen. Det er ikke meningen at du skal kunne jobben 100 prosent før du begynner.

4. Forbered noen spørsmål som gir en naturlig overgang til dine sterke sider. Du skal selge inn deg selv som den riktige kandidaten til stillingen. Bruk tid til å lage din personlige USP - dine Unique Selling Points. Hva vil bedriften få hvis de velger deg?

 


Jobbskolen 2: Jobb smartere!

Jobbskolen 3: Slik bygger du nettverk

 


ANITA BEMER
Managing Partner, Odgers Berndtson

1. Bruk tid på å tenke på og, ikke minst, kjenn etter hva slags jobb du vil ha før du begynner å søke. Det er alltid lettere å få en jobb hvis du kan vise til at du har noe erfaring på området. Bygg på det du kan/det du er god på og glad i å gjøre, eller bygg videre på det du kan hvis du vil over til noe nytt. Gjør det forarbeidet som skal til for at du kan tenke deg inn i bransjen eller stillingen før du søker.

2. Søknaden skal være kort! Vi skal tilbringe dager foran søkebunkene, og du får lite ut av å være for detaljert i søknaden. Det viktigste er å ha med det eller de få punktene som gjør at vi skal stoppe ved akkurat din søknad. Hva gjør deg spesielt godt kvalifisert eller interessant for denne jobben?

3. Husk at en headhunter eller rekrutterer leser mange CV-er hver dag. Det er derfor viktig at CV-en har et godt oppsett. Den må være strukturert, og det bør være mulig for en headhunter å få en oversikt over din arbeidserfaring, utdannelse og bakgrunn i løpet av noen få minutter. Du kan gjerne ha en forside som oppsummerer disse punktene og heller sende ved et par sider med noe mer detaljer. Ikke slurv med årstall og datoer. Det skaper fort en følelse av mistillit hos den som rekrutterer.

Hvordan skrive jobbsøknad

Eksempel på jobbsøknad

Mal på CV

Eksempel på perfekt CV

 

 


INGRID HUSAN
Canicoaching.no

1. Gå strategisk til verks med jobbsøkeprosessen. Del den opp i flere faser slik du vil gjøre med et prosjekt, det gjør det mer overkommelig å komme i gang og å holde motivasjonen oppe.

2. 75 prosent av alle jobber blir ikke utlyst. Det «usynlige» jobbmarkedet er stort, og det får du tilgang til gjennom ditt nettverk, headhuntere og bemanningsbyråer. Vær forberedt på at det kan være en lang prosess, og at det tar tid å få aktivert nettverket ditt. Vær aktiv ved å sende mail, sende jobbsøknader og komme i kontakt med rekrutteringsbyråer. Finn din markedsføringssetning som sier noe om din erfaring, dine styrker og hva du kan tenke deg å jobbe med fremover. Den er gull verdt når du får spørsmål om hva du vil jobbe med.

3. Jobb med å lage en historie om deg til intervjuet - en slags fortelling som tar utgangspunkt i hvem du er faglig og menneskelig. Det skal være en rød tråd. Gi dem noe mer enn bare CV-en! Avslutt din par minutters-lange historie med å fortelle hvorfor de skal velge nettopp.


ELIZABETH HARTMANN
Daglig leder Siste skrik

1. Det er veldig viktig å ha selvinnsikt nok til å søke på riktig jobb. Er du førstegangssøkende, må du tenke gjennom i hvilken situasjon du vil kunne gjøre en god jobb og hva du vil trives med. Er du på jakt etter en endring må du finne en jobb du vet du vil trives med. Ikke bytt jobb bare for å bytte, for så å eventuelt mistrives der og så bytte igjen. Det gjør seg dårlig på CV-en med korte engasjement. Vær innstilt på å være i en ny jobb i minimum 2-3 år.

2. Skriv en ny søknad til hver nye stilling. Arbeidsgiver avslører om det er en standardsøknad, der du bare har brukt klipp og lim. Søknaden skal være spesielt tilpasset stillingen, og gi arbeidsgiveren lyst til å snakke mer med deg - det skal være en invitasjon til en prat. Skill deg ut fra mengden, men ikke smisk. Hvordan vil du selv bli snakket til?

3. Forbered deg godt til intervjuet. Sjekk bedriftens nettsider, og google både den og dem du skal snakke med. På nettet vil du kunne finne bedriftens visjon og verdier, strateginotater, satsingsområder, om den har vunnet nye kontrakter eller lansert nye produkter. Sørg for at å vite mest mulig før du går inn i møtet.


Les også:

Jobbskolen 2: Jobb smartere!

Jobbskolen 3: Slik bygger du nettverk

Se bildene fra Stellas karrierekveld

- Ta ordet og skryt av deg selv

Bli en stressmestrer

Tips til jobbintervju

Lik Stella på Facebook!