Sofie Gunolf er administrerende direktør i 110 år gamle Indiska. © Peter Knutson

- Det handler om å være en snill sjef

Den svenske kles- og interiørkjeden Indiska feirer 110 år, og Stella møtte direktør Sofie Gunolf i Stockholm.

10. oktober 2011 av Andrea Brygard

Hun går til jobben med radio på øret, bruker nesten bare klær fra Indiska og tilbringer mesteparten av arbeidsdagen i møter.

I 23 år har hun jobbet i det familiedrevne konsernet som Indiska er, og siden 2006 har Sofie som tredje generasjon ledet hele selskapet som administrerende direktør.

Du har jo løftet Indiska til suksess, hvordan får man til det?

- Vi hadde noen år med en slakke da jeg kom inn i bedriften på lederplan. Det var ikke krise, men vi hadde behov for fornying. Indiska hadde vokst over fire-fem år og nå var det stort behov for å kikke innover, på oss selv. Det handlet om å gå inn i selskapet, inn i oss selv igjen.

Det er rundt tre år siden det begynte å gå oppover for Indiska igjen etter en liten bølgedal. Sofie Gunolf har nå ansvaret for over 700 ansatte, hvorav 8 personer i ledergruppen direkte under seg.

Hvordan skrive jobbsøknad

Eksempel på jobbsøknad

Mal på CV

Eksempel på perfekt CV

Karrieredamenes beste søknadstips

Hvordan blir man en vellykket karrierekvinne?

- Det kreves for det første en enorm lidenskap for det du gjør. At du elsker og tror på den jobben du er satt til å gjøre. Det er jo veldig lett når du er i et familieforetak, selvsagt. Og så kreves det masse ydmykhet, men samtidig at du er rak i ryggen. Det handler ikke om å gå over lik, men å høre på andre og jobbe med andre. Da kommer man langt.

Hva slags ledertype er du?

- Jeg er ikke en streng leder. Jeg er kanskje for snill, he he. Jeg tror på at det skal være morsomt å jobbe, både for meg og de rundt meg. Det blir ikke bra resultat om man er redd for sjefen. Det handler om å være en snill sjef.

© stellamagasinet.no
© stellamagasinet.no

Indiska feiret 110 års-jubileum i Stockholm i september.

Kan alle kvinner gjøre suksess i karrieren?

- Ja, det tror jeg. Det handler om å brenne for noe, og her er det ingen forskjell på kvinner og menn. Forutsetningen er tid og hvor mye du vil ofre. Man jobber mye, og slik må det desverre være. Det blir få eller ingen 8-16 arbeidsdager.

Tips til jobbintervju

Sofie forteller at hun stortrives i jobben og at hun aldri ville byttet bort det hun gjør mot noen annet. Hun er komfortabel med lange arbeidsdager og stort ansvar.

Hvor finner man motivasjon?

- Man må tenke: Gjør vi det riktig, fokuserer vi på riktige saker? Og å høre på andres meninger. Jeg finner motivasjon i organisasjonen rundt meg. Riktig fokus, og det å høre på både hjerte og hjerne samtidig er viktig. Men det er slik at innimellom er det vanskelig. Da bør man kanskje ta et par dager fri og gjøre noe helt annet. Bare bryte opp og kanskje gå en tur i skogen eller skifte fokus helt. Å jobbe enda mer betyr ikke nødvendigvis at det blir bedre.

Indiska jobber tett med India og er kjent for sin kjærlighet til håndverk og sin lange historie. 110 år er imponerende lenge for en kleskjede som startet som en liten gavebutikk i Sverige. Et viktig fokusområde for Sofie er at klærne skal være moteriktige men samtidig beholde Indiska-arven. Hun er også veldig stolt av det litt spesielle konseptet til kjeden: Både mote og innredning i ett.

 

Sofie Gunolfs 5 karrieretips:


- Vær deg selv

- Ydmykhet er utrolig viktig for å ta seg frem

- Ha tro på din greie og våg å slå fra deg

- Jobb med andre, ikke bare for deg selv

- Gi feedback til andre, både positiv og negativ

 

Flere råd som løfter karrieren

Sigrid Bonde Tusvik: Matfriker

Boktips: 9 bøker du bør lese

Lik Stella på Facebook!