Karrieredamenes beste søknadstips

Få tre suksessfulle damers supertips når du skal søke jobb.

Anita Krohn Traaseth, Julie Holst Bernsen og Thina Saltvedt.

© stellamagasinet.no
F.v: Anita Krohn Traaseth, Julie Holst Bernsen og Thina Saltvedt.

Tre damer som virkelig har fått det til. Her er ekspertenes beste tips:

ANITA KROHN TRAASETH

Anita Krohn Traaseth er administrerende direktør i Hewlett Packard Norge. Hun har utdannelse fra Handelshøyskolen BI og lederstudier fra USA, blant annet ved Harvard. Blogger om karrieren, familie og hverdagsliv på tinteguri.com.

Som leder har Krohn Traaseth lest mange jobbsøknader, men de færreste har virkelig fanget hennes oppmerksomhet. Det er absolutt rom for å skille seg ut, mye mer enn man tror, mener hun. Toppsjefen er også opptatt av at en søknad kun åpner dørene, og at det viktigste er hvordan du håndterer selve intervjuene. Forbered deg, lytt til spørsmålene som blir stilt og ikke bare tenk på de innøvde frasene om styrker og svakheter. Prøv å få til en dialog der du demonstrerer ekte engasjement for jobben!

Anita Krohn Traaseth deler hele sin søknad med Stellas lesere: Les jobbsøknaden hennes her.

 

Anitas 3 beste tips:

1. Skill deg ut fra mengden. Tenk nøye gjennom hvordan DIN søknad skal få oppmerksomhet, hvordan den skal begeistre og overbevise. Gjør det enkelt for arbeidsgiveren å velge nettopp deg!

2. Jobb med innholdet. Dokumenter erfaringene og resultatene dine. Forklar kort hvorfor de er relevante for den stillingen du søker.

3. Si noe om hvorfor nettopp DU bør få jobben. Hva skal du bidra med og hvordan skal du gjøre det.


JULIE HOLST BERNTSEN

Julie Holst Berntsen jobber som rådgiver i PR-byrået Gambit H&K. Hun har en bachelor i internasjonal markedsføring og merkevarebygging fra Handelshøyskolen BI. Holst Berntsen har også startet og vært daglig leder for firmaet Spalt PR.

PR-rådgiveren er særlig opptatt av at en jobbsøknad må tilpasses hver enkelt stilling man søker. Hun tror mange har en standardsøknad som de gjør minimale tilpasninger på - og det gjennomskuer en arbeidsgiver fort, mener hun. Skriv heller en ny søknad hver gang, så havner den ikke nederst i bunken.

 

Julies 3 beste tips:

1. Gjør grundig research før du skriver søknaden. Hva slags bedrift er dette og hva innebærer jobben? Ring gjerne, men da må du virkelig ha noe å spørre om. Du blir lett gjennomskuet dersom du bare ringer for at de skal bli oppmerksomme på deg.

2. Tilpass søknaden. Skriv ned tre erfaringer som er relevante med tanke på hva de etterspør i utlysningen. Gjør teksten lettlest, ikke bruk for lange setninger. Vær positiv, men husk at for mye skryt kan oppfattes negativt. Vis til konkrete resultater.

3. Tør å vise hvem du er. Gi litt av deg selv. Avslutt søknaden med en oppsummering av hvorfor nettopp du er riktig for stillingen.


THINA MARGRETHE SALTVEDT

Thina Margrethe Saltvedt er oljeanalytiker i Nordea Markets. Hun har en mastergrad i business fra universitetet i Manchester og en doktorgrad fra samme sted. Saltvedt er også utdannet diplomøkonom ved Handelshøyskolen BI.

Siden over halvparten av alle ansettelser skjer via relasjoner og venner, mener Saltvedt at du ikke skal vente på en utlysning av drømmejobben. Du må bruke nettverket ditt! Har du venner som jobber i en bransje du vil inn i? Ring dem og be om råd. Spør gjerne etter navn på personer du kan kontakte (HR-sjefer eller avdelingsledere). Dermed får du en unik mulighet til å presentere deg selv og hva du brenner for. Kanskje har de ikke en ledig stilling akkurat nå, men da finnes du i hukommelsen deres når det gjør det - dersom du gjør et godt inntrykk!

 

Thinas 3 beste tips:

1. Les stillingsannonsen nøye og svar på det de spør om. Hvilke kvalifikasjoner og egenskaper ser de etter? Tenk gjennom hvorfor de spør etter nettopp dette. Sjekk gjerne nettsiden til bedriften, der kan du finne tips til særtrekk ved bransjen eller firmaet. Da blir det også lettere å fremheve de sidene ved deg selv som er interessante for akkurat dette firmaet.

2. Skryt litt av deg selv! Ikke vær redd for å fremheve egenskapene som gjør at du skiller deg ut. Er du en god menneskjekjenner, flink i språk, en god kommunikator eller dyktig til å organisere? Fremhev det. Arbeidsgiveren prøver å få et inntrykk av hvem du er - ikke bare dine profesjonelle sider, men også personligheten din. Hold de negative egenskapene dine for deg selv.

3. Søknaden må ikke være mer enn én side! Den må være kort, ryddig og ha en naturlig oppbygging. Bruk korte formuleringer og presise setninger. Du skal vekke interesse hos leseren og det gjør du ved å bruke språket godt. Hold deg til det vesentlige og ikke ha for mange poenger. Det holder med tre punkter om hvorfor du bør få jobben. Begynn med det nest sterkeste kortet, bruk det svakeste som nummer to og avslutt med ditt beste kort.


FLERE TIPS OM JOBB OG KARRIERE:

Les jobbsøknaden til Anita Krohn Traaseth

Hvordan skrive jobbsøknad

Mal på CV

Eksempel på perfekt CV

Eksempel på jobbsøknad

Tips til jobbintervju

 

 

 

 

 

 

 

Lik Stella på Facebook!