Redningen for tørr hud kommer gjerne på boks eller flaske.

© Produsentene / Imaxtree

Redningen for tørr vinterhud

Når vintersesongen nærmer seg, merker de fleste det på kropp og ansikt. Her er eksperttipsene som hjelper mot tørr hud.

29. november 2013 av Andrea Brygard

Tørr hud? Se eksperttipsene:


Hilde Marie Hamre

Produkt- og kategorisjef i apotekkjeden Boots Norge

Hvorfor blir huden tørrere om vinteren?

- Kuldegrader ute og tørt, varmt inneklima, hyppig dusjing eller bad i varmt vann og for lite væskeinntak påvirker den naturlige fuktighetsbalansen i huden vår, og resultatet kan bli en hud som føles stram og tørr. Det er viktig å skille mellom om huden faktisk er tørr eller om den er dehydrert. Den tørre er genetisk betinget og føles stram og ujevn, kan sprekke og klø, og reagerer i tillegg ofte på klima- og temperaturforandringer. Dehydrert hud er en tilstand som kan forekomme uansett hudtype, og skyldes ytre faktorer som bl.a. temperatursvinginger, årstid, UV-stråling og stress. Huden føles ofte stram og fet på en gang, er lite elastisk og man har «putemerker» i ansiktet når man våkner om morgenen. 

Stjernene sverger til Moroccanoil oil

Hvordan unngå dette?

- Fjern all make up og forurensing hver dag for at huden skal kunne trekke til seg effektfulle kremer. Den tørre huden trenger fete, nærende og fyldige kremer som tilfører både fett og fuktighet, mens en dehydrert bør satse på fuktbaserte produkter med lite eller ingen oljer. Unngå for varmt vann i dusjen, og dusj kortere. Bytt ut såpen med olje, og bruk kroppsskrubb en gang i uken. Påfør rikelig med bodylotion eller olje mens huden fortsatt er varm, da trekker den best inn i huden.

Sivany Bricen
Skjønnhetsansvarlig i Stella

- Når vinterhuden er tørr som knitrende jule­papir, og body lotion ikke fukter nok, hjelper kun fet smøring fra pomader og salver. Massen, laget av eteriske oljer og plantefett, krever litt smøretålmodighet, men etterlater huden silkemyk. Varm en klump mellom hendene, og masser den godt inn i litt fuktig, varm hud. Det virker kanskje litt absurd å smøre inn kroppen med noe som minner om smør, men i likhet med oljer er den verdt den klissete opplevelsen. Velg en laget av naturlige oljer, så tettes ikke porene igjen.

Produkttips (på bildet over):
LUKSUS: Acai Body Balm fra Rudolph Care, 100 ml,  kr 720.
BUDSJETT: White Chocolate fra Maria Åkerberg, 100 ml, kr 195.

 

Se flere oljer til kropp, hår og ansikt

Ta vare på høsthåret

Redningen for flisete hårtupper

Lik Stella på Facebook!