Johanna Grønneberg har bodd i Los Angeles i flere år, der hun har jobbet  med tv og som personlig trener.
Johanna Grønneberg har bodd i Los Angeles i flere år, der hun har jobbet med tv og som personlig trener.

Johanna Grønneberg har bodd i Los Angeles i flere år, der hun har jobbet med tv og som personlig trener.

© Julie Bech/Getty/privat

Sunn i Hollywood

Johanna Grønneberg Mesa bor og jobber i ­Los Angeles. Her er hennes sunnhetsguide til stjernenes by.

21. juli 2012 av Johanna Grønneberg Mesa

Det sies at i Hollywood har alle personlig trener og stram rumpe. Etter en gåtur på stranden i Santa Monica en solfylt lørdag kan man fort føle at de har rett - du finner ikke mange utrente kropper i Los Angeles. Mange tenker på Hollywood og Los Angeles som glitter, glam, kjendiser og Botox. Men for å holde stjernekroppen i form kreves en god del trening og riktig kosthold. Los Angeles er byen hvor de nyeste formene for trening dukker opp aller først. Det er her vi hører om smoothien alle drikker og den nye treningstimen alle kjendisene løper til. Dette er min lille guide til hvor i Los Angeles du kan sykle side om side med Reese Witherspoon og spise på restauranter hvor hver rett er under 500 kalorier.

Treningsprogram: fettforbrenning

DEN NYE TIMEN: Soul Cycle

Hvor: 8570 Sunset Boulevard, West Hollywood.
Pris: 180 kr per person ($30).

Hva: Kjendisenes store favoritt om dagen! Dette er, som navnet tilsier, en sykkeltime med sjel. Sittende på sykkelen utføres mange forskjellig øvelser som ikke opprinnelig har noe med en spinningtime å gjøre, som for eksempel pushups på sykkelstyret og vektløfting mens du sykler.
Hvem passer det for: Alle som vil, bør ta seg en tur på Soul Cycle. Men om du ikke allerede er i god form, bør du velge en av syklene lenger bak i lokalet. Dette er nemlig en time hvor alle jobber sammen og motiverer hverandre. Man jobber i takt med hverandre og fullfører som en gruppe. Dette er beinhardt, men utrolig morsomt. Musikken er høy, tempoet det samme og folk jubler og roper - dette er en sykkeltime som skal treffe deg i sjela! Forbered deg på å sitte ved siden av en kjendis, dette er nemlig favoritten til både Katie Holmes og Reese Witherspoon for tiden.

JOGGETUREN: Trappene og Runyon Canyon

Hvor: Inngangen til Runyon Canyon ligger på 2001 N Fuller Avenue i Hollywood Hills, men trappene finner du ved nesten hver eneste strand.

Hvem passer det for: Dette passer for alle som har dagen til rådighet. Husk å ta med drikke og kamera. Runyon Canyon er det mest populære stedet å gå tur i Hollywood. Over 4000 mennesker går i dette fjellet hver dag. Spesielt på søndager kan det bli mye folk, og parkering kan være et problem. Hvilken rute du velger opp og ned, bestemmer hvor hardt det blir, men du kjenner det i lår og rumpe etter en tur til toppen av Runyon. Dette er ikke bare en fin treningsøkt, men også en fin måte å se Los Angeles på. Utsikten er fantastisk! Trappene er kjent for alle som bor i byen og en hemmelighet man lærer om etter hvert. De mest kjente trappene er ved Santa Monica-stranden, men nesten hver strand har sine trapper som folk løper opp. De er fryktelig bratte og lange. Her får du en knallhard treningsøkt - og en fin brunfarge samtidig.

SMOOTHIE BAR: Earth Bar

Hvor: 8365 Santa Monica Boulevard, West Hollywood.  Du kan også finne Earth Bar på flere Health Markets og treningsstudioer.
Pris: Dette er ikke de rimeligste smoothiene eller lunsjalternativene, men det er sunt og godt. En smoothie koster rundt 50-60 kroner.

Hva: De to bestselgerne er Slim Down og Liver Cleanse, men du bør be om hemmeligheten Flax Master. Den er ikke alltid på menyen, men tilbys til dem som vet å spørre om den. De fleste smoothiene hos Earth Bar lages av rene grønnsaker og ingen juice eller tilsatt veske. Du bør også få med deg frokosten deres som du kan «bygge» selv. Min favoritt er: Gresk yoghurt, granola, blåbær, jordbær, banan og agavesirup på toppen. Skulle du ikke ha tid til å sette deg ned, husk å få med deg alles favoritt for tiden: Handmade Gluten Free Chocolate Cookie.

© stellamagasinet.no
F.v: Butikken One Life market og hjemmelagde og glutenfrie cookies!

BUTIKKEN: One Life Market

Hvor: 3001 Main Street, Santa Monica.
Pris: Dessverre er ikke den sunneste maten alltid den billigste, heller ikke her er den økologiske maten det billigste alternativet.

Hva: Dette er den sunneste matbutikken du noen gang har sett. Her har de egen juicebar, de serverer nylagde vegetarsmørbrød og -wraps, og hver eneste matvare er «natural food». Butikken lever opp til sitt navn: One life gjør det så sunt og godt som mulig! Dette er en liten butikk med dårlig plass og ikke stedet man kommer for den store ukehandlingen. Kjøp heller enkelte økologiske og sunne godsaker her.

DEN SUNNESTE RESTAURANTEN I LA: Shojin

Hvor: 333 S. Alameda St. Suite 310, Los Angeles.
Pris:
Ikke så dyrt. Her får du en hovedrett til 150 kroner.

Hvorfor du bør ta turen: Dette er ikke for alle, men om du virkelig tar det å spise sunt seriøst, kan det være verdt det. Konseptet med denne restauranten er imidlertid det mest interessante. Her har ingen av rettene mer enn 500 kalorier. Og ved bordet ditt, om du ønsker, kan du få en ernæringsfysiolog til å gå igjennom menyen og dine valg, i tillegg til at du får en vekt på bordet for å veie maten din. Det serveres japansk vegan-mat og makrobiotisk mat der alt selvfølgelig er glutenfritt, naturlig og økologisk. De fleste restauranter i Los Angeles tilbyr en sunnere versjon av menyen sin, men Shojin er stedet som virkelig har hoppet på sunnhetsbølgen.

DEN SUNNE COCTAILEN: Skinnygirl Margarita

Hvor: Kan kjøpes på de fleste Liquor Stores.
Pris: Cirka 150 kroner for en flaske.

Hvorfor du bør prøve: Samme hvor sunne de er i LA så avsluttes ofte dagen med en fest og en cocktail. Men også her vil LA-folket ta sunne valg. Margarita er en veldig populær drink i LA som dessverre også inneholder mange kalorier - noen av dem så mange som 1500 kalorier i bare én drink. Bethenny Frankel, kjent fra reality-programmet «The Real Housewives of New York», kom på sin egen Margarita-drink som hun kalte «Skinnygirl Margarita». Drinken solgte så det suste da den kom på markedet, og i dag har hun solgt den gode ideen til en lukrativ avtale på 600 millioner kroner. Så mye betaler altså det sunne folk for også å få drinken sin i en lavkaloriutgave.

© stellamagasinet.no
F.v: Equinox treningssenter og trappene i L.A.

TRENINGSSENTERET: Equinox Santa Monica

Hvor: 201 Santa Monica Boulevard, Santa Monica.
Pris: Et treningsabonnement hos Equinox koster mellom 1000-3000 kroner i måneden avhengig av om du er «executive member» eller ikke.

Hvem det passer for: Eksklusivt er et gjeldende ord hos Equinox. Ingen «drop- in»-kunder er tillatt. Hit kan man ikke bare ta turen for å trene en dag. Men om man kjenner en som trener her, så kan man komme inn som deres gjest for dagen. Treningssenteret er absolutt verdt et besøk, det minner kanskje mest om et luksushotell, men er flere år på rad blitt kåret til USAs beste gym. Equinox startet i New York, men har i dag flere sentre over hele California. Equinox Santa Monica er et av de mest populære i Los Angeles. Her trener mange av byens kjendiser, og det er et populært sted for de mest treningsbevisste. Om du skal prøve en personlig trener i Los Angeles, bør du spørre etter Franklin Westbrook. Han er blant annet Hillary Swanks trener, og en av Hollywoods beste.

R
ESTAURANTEN: Greens Up!

Hvor: 3101 Main Street, Santa Monica og 703 Montana Avenue, Santa Monica.
Pris: Dyrt! Dette er overpris for det som egentlig bare er en salat. Men likevel kommer man tilbake - det er nemlig så smart og godt! En salat her starter på 70 kroner, men blir ofte mye dyrere ettersom du betaler for alt du legger til.

Hvorfor du bør ta turen: Fordi dette er et bra konsept og kjempegodt! På Greens Up! lager man i hovedsak sin egen salat. Man velger hvilke salatblader man vil ha først og deretter hva man skal ha i. Hver eneste ingrediens er valgt av deg og du har utrolig mye godt å velge mellom. Det er umulig å være usunn her, ettersom det ikke finnes usunne alternativer, og salaten er stor med masser av salatblader. Når du kommer hit må du ikke glemme å bestille Los Angeles’ aller beste sunne juice: Green House Cooler. Den inneholder ulike bær, mynte, basilikum, agurk og sitronjuice og er fantastisk god!


Les også:

Slik får du sunnhetskabaen til å gå opp

Helse rett på døra

Den nye idealkroppen er sunn, sterk og veltrent

Sunne smoothies

Funksjonell trening - slik virker det!

Camilla Pihls treningsdagbok

Trening hjemme - se tipsene

Tips til flat mage

 

Lik Stella på Facebook!