Vibeke Klemetsen har opplevd å miste håret. Nå fronter hun Define sin nye hårkampanje.
Vibeke Klemetsen har opplevd å miste håret. Nå fronter hun Define sin nye hårkampanje.

Vibeke Klemetsen er åpen om at hun tidligere har mistet håret. Nå er hun med i Define sin hårkampanje.

© Janne Rugland / Stella

Vibeke Klemetsen mistet håret

Vibeke Klemetsen fronter nå en stor hårkampanje for Define. Men hun selv har opplevd å miste håret.

19. mai 2011 av Kristin Guttormsen

Vibeke Klemetsen (36) kommer inn på kafeen på Frogner i Oslo der vi skal møtes, og det første som slår deg er nettopp det lange blonde håret som rekker langt ned på ryggen. TV-profilen har litt av en hårpryd, og det er lett å forstå at hun ble valgt til å fronte den store kampanjen for det norske hårmerket Define. Men Vibeke har nemlig en ganske spesiell hårhistorie. Da hun var elleve år ble hun rammet av sykdommen Alopecia areata, og mistet håret.

Les også: Frisyrer for kort hår

10 hotte hårfrisyrer

- Jeg var på dette enorme reklameopptaket på Mallorca. Rundt meg sto det sikkert 40-50 personer, og jeg skulle slenge med håret!

Hun ler godt.

- Det var helt sånn du forestiller deg at en hårreklame spilles inn! Da slo tanken meg: Men herregud, jeg har faktisk mistet håret en gang, og her står jeg og skal fronte en stor norsk hårkampanje.

Dette bør du vite om å farge hår

Sammen med artisten Marion Ravn og bloggeren Camilla Phil, er Vibeke Klemetsen Defines nye ansikt.

Det lange lyse håret betyr mye for identiteten til Vibeke. Men da hun var elleve år og bodde hjemme i bygda Oppdal skjedde det noe dramatisk. Hun var en sporty jente som drev med ballett og ridning, og det lange blonde håret rakk helt ned til midjen.

- Plutselig en dag våknet jeg med store dotter med hår på puta. Når jeg børstet håret kom det av i store klaser, og jeg begynte å se konturer av flekker i hodebunnen, forteller hun.

Sykdommen heter Alopecia areata og den rammer både kvinner, menn og barn. Noen oplever å miste håret helt og får det aldri tilbake.

- Det skjedde heldigvis ikke med meg.

Kort hår - her er tipsene!

Hårtrender for 2013


Vibeke var hos legen og fikk medisiner, men likevel varte hårhelvetet i to år. Fortsatt vet de ikke helt konkret hva hårtapet skyldes.

- Var håret like tykt og fint da det grodde ut igjen?

- Det var blitt litt mørkere, men ellers var det ingen forandring. I ettertid har jeg aldri mistet hår, ikke en gang under de to svangerskapene mine eller når jeg har ammet.

Redselen for å miste håret har gjort at hun har beholdt det lange håret som voksen.

- Jeg kan tenke at jeg har lyst til å klippe meg kort og ha kule frisyrer, men så neei… Egentlig så tror jeg at jeg har angst for at hvis jeg klipper det kort, så får jeg aldri det lange håret tilbake igjen.

Hvordan bruke hårolje

- Ble du ekstra opptatt av håret ditt etter at det skjedde?

- Jeg ble nok veldig obs på å ta vare på håret mitt. Jeg gikk ofte til frisøren og var bevisst på hvilke produkter jeg puttet i håret. Jeg hadde brukt masse medisiner og smurt inn hodebunnen for at håret skulle vokse.

Vibeke Klemetsen for Define © Define

Kampanjebildet for Define med Vibeke Klemetsen. Foto: Define.

- Hadde du kort hår?

- Ja, jeg var aldri helt skallet, men når jeg hadde mistet så mye hår, måtte jeg klippe det. Det var på den tiden alle skulle ha veldig fluffy frisyrer…  Jeg hadde nesten ikke hår, men fønet det lille jeg hadde bakover. Jeg så helt forferdelig ut, og med to kilo spray i for at det skulle holde seg!

- Du var ved starten av tenårene, det må ha vært tøft?

- Det var fælt. Men det jeg husker som det verste var at det gikk så mye rykter om hvorfor jeg hadde mistet håret. Jeg er jo fra en liten bygd og folk hadde mye meninger om det. Det var alt fra at jeg hadde brukt for mye hårspray, til at jeg hadde stram hestehale når jeg danset ballett.

- En ting var at jeg mistet mye av håret, men da det også ble så mye sladder, så ble det ekstra traumatisk.

- Du vet fortsatt ikke hva det skyldes?

- Mamma har en teori. Da jeg var ni år begynte jeg å ri. Hun jenta jeg leide av var ganske streng og påla meg nok for mye ansvar. Jeg var redd for hestene, men likevel pushet jeg meg til å være i boksen med en hest som sparket og beit. Jeg var jo en pliktoppfyllende liten jente!

Nå nylig har Vibeke lest seg opp på sykdommen.

- Det kan skyldes psykiske påkjenninger og stress over tid. Tanken på at det kunne være psykisk har skremt meg, og jeg har vært redd for at det skal skje igjen. Da jeg skilte meg og hadde en tøff periode i livet fryktet jeg at det kunne komme tilbake, som en post-reaksjon.

Hun tar et tak i håret sitt.

- Men manken er på plass den!

- Er identiteten din rundt håret ditt preget av det som skjedde?

- Ja, det tror jeg. Jeg kommer nok aldri til å kvitte meg med håret frivillig!

- Du er opptatt av en sunn livsstil, har det med den hendelsen å gjøre?

- Om det kommer derfra er usikker, det er nok mer sammensatt. Men jeg ble nok mer bevisst, som man gjør når man blir syk eller noe alvorlig skjer.

- Særlig for kvinner er det tabu å miste håret?

- Ja, hår betyr mye for identiteten. Enten du har langt hår, eller korte, tøffe frisyrer, hvis man er en type som gjør mye ut av håret sitt. Hadde det skjedd i dag så hadde jeg kanskje syntes at det var enda verre.

 

Få mer hårinspirasjon på StellaTV:

Frisyre for nordisk hår

Få frisyren: Sexy krøller

Få frisyren: Elegant hårknute

 


Her ser du Vibeke Klemetsen vise sine beste yogastillinger.

Kort hår - her er tipsene!

Her er årets største hårtrender.

Slik styler du håret som på catwalken.

10 hotte hårfrisyrer

Hvordan bruke hårolje

5 fine festfrisyrer - trinn for trinn

 

 

 

Lik Stella på Facebook!