Slik skal du pleie håret i sommer.

© Getty / produsentene

SOS for sommerhår!

Ekspertenes ti beste tips til hvordan du bevarer håret sunt og vakkert gjennom hele sommeren.

29. juni 2012 av Elisabeth Gilje

1. Ta med deg en stor krukke kur på ferie. Siden saltvannet åpner hårets skjellag er dette en perfekt anledning til å samtidig slikke sol og pleie håret.

2. Har du farget håret mørkt eller rødt er det et must med solbeskyttelse. Spør frisøren om hvilket produkt som egner seg best for ditt hår.

Stjernene sverger til Moroccanoil oil

Stylingtips: Frisyrer for kort hår

 

3. Ha litt olje i håndkletørt hår, den vil da presse fukt inn i håret. Mange håroljer inneholder UV-filter, varmebeskyttelse og mengder med aminosyrer. Men ikke bruk olje rett før soling da det kan virke friterende i solen.

4. Et stripet/blondert hår får en nydelig, naturlig tone etter at solen har gjort sine underverker, så om du er blond bør du ikke bruke solbeskyttelse i håret.

5. Blondt hår kan få grønnskjær når du bader i klor. Det kan unngås om du smører inn rikelig med kur før, under og etter bading. Et hår som er proppet fullt av fett vil ikke trekke til seg like mye klor. Om håret likevel blir grønt kan du prøve en god rensesjampo.

Hårtrender for 2013

10 hotte hårfrisyrer

5 fine festfrisyrer - trinn for trinn

6. Beskytt håret mot direkte sollys. Bruk gjerne en hatt eller et skaut hvis du skal ligge i solen. Det beskytter også hodebunnen.

7. Langt hår bør samles i en knute eller i en flette, da vil det være mer beskyttet.

8. Vær forsiktig med å bruke lusespenner når du bader. Det går som regel bra, men du kan være så uheldig at de ruster eller får en kjemisk reaksjon med klor og setter brune merker i håret.

Kort hår? her er tipsene

 

9. Bruk en saltvannsspray i fuktig hår og la det lufttørke for en beach look som alltid er hot om sommeren.

10. Sørg for å klippe av slitte tupper når sommeren er over slik at du unngår at håret blir tørt og flisete. Får du ikke vekk slitte tupper tidsnok vil det «spise» seg opp­over i håret.


Kilder: Agnes Guldbrandsen ved Gevir i Oslo, Eirik Thorsen ved Adam & Eva Grensen i Oslo og Sabrina Krogsæther ved Raah Frisør i Bergen.

 

Bli inspirert av hårvideoer på StellaTV:

Frisyre for nordisk hår

Få frisyren: Sexy krøller

Få frisyren: Elegant hårknute


Les mer om hår:

De største hårterendene for 2012

Tre enkle frisyrer for langt hår

Grønt hår - tips til økologiske hårprodukter

Kort hår? her er tipsene

Slik styler du håret som på catwalken

Få frisyren: 3 hotte trendsveiser

10 hotte hårfrisyrer

Frisyrer for langt hår

Lik Stella på Facebook!