Sy scrunchie
© Ingrid Bergtun

Slik kan du lage dine egne scrunchies

Ingrid Bergtun (27) ble opptatt av redesign da hun lærte hvor ødeleggende klesindustrien er for miljøet vårt. Lær hvordan du også kan sy dine egne scrunchies!

14. august 2018 av Mathilde Sundal

Den store fluffy hårstrikken, også kjent som scrunchie, har lenge vært tilbake som en av de store hårtrendene. Ingrid Bergtun (27) fra Symesterskapet på NRK lærer deg hvordan du kan lage dine helt egne scrunchies - hjemme!

Ingrid begynte å sy i 2016 etter hun arvet en gammel symaskinen etter farmoren. Gjennom YouTube, blogger, google og testing av oppskrifter lærte hun seg selv å sy. For tiden jobber hun med å lage sin egen kleskolleksjon som skal vises frem på Jarga Art og Fashion Weekend i september. Der er hele kolleksjonen redesignet. 

Ingrid Bergtun: Sy scrunchie
© Ingrid Bergtun

Hva inspirerte deg til å begynne å sy?
Etter jeg arvet symaskinen av farmor var jeg helt hekta. Jeg sydde typ hver dag og var superstolt av alle plaggene jeg lagde uansett hvor skjeve sømmene var. Etter hvert som jeg lærte meg mer om hvordan klesindustrien som er den andre mest forurensende industrien (!!) er så ødeleggende for miljøet vårt ble jeg mer opptatt av redesign. Jeg ønsker gjennom Instagram og bloggen å inspirere folk til å redesigne og gjøre endringer på plaggene sine i stedet for å kaste dem eller kjøpe nytt. Det er så ufattelig mange kule tekstiler der ute som man bare får tak i 2hand.

Er drømmen å leve av dette?
Jeg lever av det i dag faktisk! Før sommeren tok jeg et års permisjon fra jobben. Jeg tjener litt mindre enn jeg gjorde da jeg jobbet fast, og inntektene er veldig varierende fra måned til måned. Men det er utrolig spennende å bygge opp noe eget og starte egne prosjekter.

Se video under for hvordan du kan sy din egen scrunchie!

Ingrid Bergtun: Sy scrunchie
© Ingrid Bergtun

Ingrid lever av å inspirere folk til å sy og redesigne klær. Les mer på en av kanalene hennes for tips og triks!

Blogg: ingridbergtun.no

YouTube: Ingrid Bergtun Syr

Instagram: Ingridbergtunsyr

Lik Stella på Facebook!