© Getty Images

Løsningen på dine hårproblemer

Skadet hår? Elektrisk hår? Tørr hodebunn? Eksperten har svaret på det du måtte lure på!

2. mai 2018 av Marthe E. Jakobsen
Hvordan unngå statisk/elektrisk hår?
© Getty Images

Hvordan unngå statisk/elektrisk hår?

Mye av grunnen til at man får statisk hår er at det mangler fuktighet. Når luften er tørr, forsvinner fukten fra håret og det blir lettere. Om vinteren er luften ekstra tørr, noe som forverres av at man fyrer opp hjemme. Hodeplagg er også med på å gjøre håret mer statisk. Et kjent «kjerringråd» du kanskje har hørt, er å spraye hårspray på strømpebuksen for at den ikke skal bli statisk, dette kan du også gjøre med luen før du tar den på. Mitt beste tips er likevel å gi håret ekstra fuktighet, gjennom for eksempel en god maske. Du kan også ha hårolje eller leave-in balsam med deg i vesken, og bruke gjennom dagen. Fordel dette lett i hendene og dra over håret.

Linn Jøssang Helgeland, frisør.

Kan produkter som tørrsjampo og hårspray skade hodebunnen?
© Getty Images

Kan produkter som tørrsjampo og hårspray skade hodebunnen?

Ja, det kan de! I hodebunnen har vi svakere hud enn på resten av kroppen. Den er ikke like tykk, da håret ligger over for å beskytte. Noen kan oppleve at hodebunnen blir tørrere og det oppstår irritasjon ved bruk av mye produkter. Det er viktig å vaske hodebunnen nøye og det kan være lurt å ha en rensende sjampo i dusjen, som kan brukes en gang i uken. Det finnes også sjampo med peeling i som rengjør godt og er skånsom. En rensesjampo renser også håret slik at det blir kvitt produkter og forurensning. Noen produkter tørker ut håret for mye og da trenger det ekstra fuktighet.

Linn Jøssang Helgeland, frisør.

Slik pleier du best tørt og skadet hår.
© Getty Images

Hvordan pleier man best tørt og skadet hår?

For å få tilbake liv og glans i håret, er det viktig å få en god rutine når det kommer til kuring. Om du ønsker å spare til langt hår, anbefaler jeg hårkur ved hver vask. Dersom tuppene dine er splittet, kommer du langt med en klipp. Skader på håret kan komme av både kulde og sol, samt for mye varme fra hårføner, rettetang eller andre varmeverktøy. Du bør unngå å utsette håret for dette så godt det lar seg gjøre, og alltid huske å bruke varmebeskyttende produkter.

Linn Jøssang Helgeland, frisør.   

Lik Stella på Facebook!