Fire fine festfrisyrer

For de fleste av oss er stylingverktøy er kjærkomment hjelpemiddel når partysveisen skal på. Her er våre favorittdingser som gjør frisyren feiende flott!

14. august 2015 av Marthe E. Jakobsen

I Guros verktøykasse:

Sveisen: Sekstitalls sexbombe (forsøksvis).


Verktøyet: Varmruller (kr 599 fra Remington).Marilyn Monroe møter Katherine Heigl – det er looken jeg går etter til sommerens største fester. En mer løssluppen Betty Draper, på en måte. Varmruller har en deilig husmoraktig følelse over seg. Du setter dem i tørt hår, som helst ikke skal være nyvasket. Derimot er det supert om det er litt herpa, gjerne med litt produkter i som gir ekstra tekstur og struktur. Men det må ikke være så skittent at det er fett i hodebunnen, da. Du skal jo være fresh på fest! 

Begynn med kronen av hodet, og sett i de største rullene der, fra fronten og bakover. Så beveger du deg rundt og nedover til du har brukt opp alle rullene. Her gjelder det å tilpasse mengden hår per rull, så du ikke går tom. Jeg har tjukt hår, og det gjør at det blir litt mer hår på hver rull enn det som er ønskelig. Jo mindre hår per rull, jo mer definerte krøller. Og jo mindre størrelse på rullen, jo mer tight korketrekker får du. 

Rullene varmes opp inni huset sitt. Du lar dem sitte i til alt håret er helt tørt. Det er nå du føler deg spesielt retrohusmoraktig. Særlig hvis du sprayer hodet med hårspray og knyter rundt et tørkle mens du bedriver andre huslige aktiviteter. Dette er et perfekt tidspunkt for å for eksempel legge neglelakk.

Når alt håret er helt kaldt, tar du forsikte ut én og én rull. Ikke gre! Bare la håret ligge litt og lufte seg før du begynner å ta i det. Nå vil du føle deg som en blanding av en gammel dame med permanent og Annie. Den følelsen går over når du begynner å style det. Herfra kan du velge stil selv. Håret ditt har nå masse volum og er superlett å jobbe med. Perfekt utgangspunkt for å sette det opp, for eksempel. Jeg går for en luftig lugg på den ene siden, strammer til på den andre siden (her kan man også feste en av de fine spennene som er å få tak i nå om dagen) og lar krøllene henge løst i nakken. Akkurat som Katherine Heigl, nesten. Spray rikelig med fikseringsspray over hele, for å sementere sveisen skikkelig. Husk at det uansett vil klappe sammen litt i løpet av kvelden, så ikke være redd for litt vavavolum.

 Her ser du hvordan det gjøres:

I Marthes verktøykasse:

Sveisen: Supervolum á la syttitallet

Verktøyet: Kreppetang-sak (kr 599 fra OBH Nordica Volummaster Professional)

Høyt skal det være! I hvert fall for meg. Jeg var nær å gi slipp på den evige drømmen om stor og glamorøs manke, inntil jeg en svært vakker dag kom over tidenes mest fantastiske stylingverktøy; den gode gamle kreppetanga! Brukt litt annerledes enn på 80-tallet, vel og merke.

Ved å kun kreppe håret som er nærmest hodebunnen får man nemlig en helt vill fylde. Lag en skill i håret ca. to centimeter vekk fra slik du normalt har den (bedre med litt for langt unna enn litt for nærme), og hent en liten seksjon med hår langs den ”nye” skillen. Klem kreppetangen over seksjonen så nær hodebunnen som mulig og slipp etter noen få sekunder. Deretter er det bare å fortsette til alt håret nærmest hodebunnen er kreppet før du børster godt gjennom og styler det som du ellers vil.

Et lite bonustips er å bruke Spray-moussen fra Sebastian Professional før du føner og styler det. Den gir håret godt med hold uten å tynge eller klisse, masse volum og er i tillegg varmebeskyttende. En ny stormforelskelse!

I bruksanvisningen (og av egen erfaring) anbefales det at man tuperer hver seksjon lett før man krepper. Dette gir mer fylde og gjør at bølgene blir mindre synlige. 


Etter mange år med iherdig jobbing mot løvemanke har jeg noen ekstra volumkort i ermet. De er kanskje ikke spesielt skånsomme mot håret, men garanterer skyskrapereffekt; Ved å bruke en mousse (i tillegg til varmebeskyttende spray. Viktig!) etter dusjing blir håret enklere å jobbe med, og volumeffekten bedre. Etter at du har gjort deg ferdig med kreppingen kan du også dele opp håret i fire, fem større seksjoner og tupere disse før du går over hver seksjon med en hårspray med godt hold og samler alt håret i en strikk. La det være sånn i 5-10 minutter før du børster godt gjennom det på nytt, og voilà – volum mania!    

Fortsatt usikker? Sjekk ut denne videoen, da vel: 

I Marthines verktøykasse:

Sveisen: 
Avslappet chicness

Verktøyet: Varmluftsbørste (kr 349 fra Remington) 

Jeg føler meg absolutt på mitt fineste når tiden jeg har investert i å freshe meg opp faktisk var verdt det. Det finnes utallige eksempler på at tiden investert i oppstasingen egentlig bare kunne ha kastet rett i dass.

Min kunnskap om elektriske hårartikler stopper etter rette- og krølltang, og en sånn maskin man krepper håret med. Ikke visste jeg at det fantes mer enn dette før en venninne kom på besøk for å stæsje meg opp til fest. Håret mitt er tjukt og superelektrisk, og vanskelig å style. Derfor ender ofte partylooken opp med å bli en dott. Dette funker greit, men passer seg kanskje ikke til alle anledninger?

Remington, som jeg kaller det fordi jeg ikke vet hva det egentlig heter, er en slags rullebørste med varmeplater. Dette er et tidsbesparende vidunder av et hårapparat som får meg til å føle meg omtrent like fin på håret som Sienna Miller, bortsett fra at jeg er brunette, så klart! Og jeg lover; all tid er vel investert! I tillegg har jeg for første gang i historien fått komplimenter for sveisen. Heyheyhey!

Børsten samler håret, tar bort det elektriske kaoset og mekker en heit sveis med fint fall. Håret må være helt tørt, og det kan godt være nyvasket. Her gjelder det å tenke likt som man gjør når man bruker rettetang. Ta litt og litt hår, og la resten være samlet i en klype. Dra «remmer’n» (som har blitt slænguttrykket) rolig gjennom håret samtidig som du vrir på børsten. Akkurat som man gjør med en vanlig rullebørste. Dette gjør man til alt håret har blitt gredd gjennom. Fiks håret før du kler på deg, for ofte kan dette føre til litt røyting.

Et hett tips er å spare luggen til slutt. Samle luggen og bruk rettetangen på denne, og husk og sving innover på slutten. Dette gir deg litt Bridget Bardot vibber, og det skader vel ikke på en varm sommerkveld? Det er også fullt mulig å samle litt hår i en klype, eller i en dott i nakken, men lag litt volum. Og selv om luggen kan være irriterende til tider – ikke fjern den. Tenk hvor kul Alexa Chung er med håret oppsatt og hengende lugg! Avslutt med en hårspray som gir godt hold, eller en saltvannsspray for en litt mer rufsete look, og jeg lover deg en heit sveis!

LES OGSÅ: De aller beste hårkurene

I Ranveigs verktøykasse:

Sveisen:
Filmstjernebølger

Verktøyet: Rundbørste (kr 449 fra OBH Nordica)

Dette vidunderet bruker jeg alltid på fotoopptak, når jeg skal late som om jeg er flink med hår. For med OBH Nordica Style Brush er jeg faktisk det! Den er som en føner og rundbørste i ett, så det er bare å gre den langsomt gjennom håret mens du snurrer på børsten. Og så får man sånt fyldig, blankt, bølgete filmstjernehår som Rachel i Friends. TADAAA!

LES OGSÅ: Slik får du maks volum!

LES OGSÅ: Kopier catwalkfrisyrene

Lik Stella på Facebook!