Stylistens beste hårtips.

© Getty Images

9 tips til drømmehåret

Hårguruen Philip B deler sine beste tips til hvordan du tar vare på håret ditt.

15. april 2013 av Silvany Bricen

1. Hva er en god hårolje?
- Dette er hemmeligheten: En god hårolje skal ha samme konsistens som de naturlige oljene i hodebunnen din. Den fungerer som balsam for håret ditt, men dessverre når ikke denne fordelen mer enn noen centimeter ut fra hodebunnen.

2. Hva er galt når håret bare blir fett?
- Tradisjonelle oljeprodukter som ikke er plantebasert kan legge seg som et lag utenpå hårstrået, og tynger det bare ned. Velger du en naturbasert olje derimot, trekker den seg inn i hårstrået og fyller det ut fra innsiden.

Dette bør du vite om å farge hår

Tips når du skal stripe håret

3. Hvilke type oljeprodukt bør man se etter?
- Naturlig oljer er riktig for hodebunn og hår. Mitt eget produkt «Rejuvenating Oil» er laget av rene nøtter og plante- og blomsteroljer og er utrolig lett og transparent.

4. Hva er «riktig» sjampo og balsam?
- Mange sjampoer består av rengjøringsmidler med vann og såpe. Unngå sjampo og balsam som er for tunge og fulle av voks, og se etter produkter som inneholder mer botaniske ingredienser og som tilfører håret næring.

Stella tester hårkur

© stellamagasinet.no

PS:
Nå får du 5 nummer av Stella + Molton Brown shampoo og balsam (store flasker 300ml) til kun kr 199 (ord.pris kr 744).

10 hotte hårfrisyrer

Hårmote: Sarah Jessica Parker

5. Hva er pluss og minus med tørrsjampo?
- Disse produktene inneholder talkum som trekker til seg de naturlige oljene i hodebunnen og håret ditt. Dette gjør at håret ditt føles freshere og renere, og så skaper det litt volum og tekstur. Men tørrsjampoer med for mye talkumpudder etterlater håret veldig matt, som igjen får det til å se gammelt ut.

Hårtrend: pannelugg

6. Hva hjelper mot tørr hodebunn?
- Håroljer. Massér produktet inn i tørt hår og hodebunn. Varm oljen opp med en føner, så trekker seg bedre inn. La dette være i 15 - 20 minutter, eller enda bedre; sov med det i over natten. Vask deretter håret med en mild sjampo.

7. Hårtap i 20-30 årene, hvordan løser man problemet?
- Hos kvinner kommer hårtap ofte av en hormonell ubalanse, en underliggende sykdom, p-piller, genetikk eller feilernæring. Stresspåvirket hårtap er også vanlig, en plutselig død i nær familie eller skilsmisse kan også bidra til dette problemet. Mister du unormale mengder hår bør du kontakte din lege og få hjelp.

8. Beste tips for post-graviditets hår?
- Vær forberedt på at du vil miste hår etter fødselen, men det vil vokse ut igjen. I mellomtiden bruk milde produkter, og velg en frisyre som krever lite vedlikehold - og som er mindre tidkrevende. Farger du farge håret, unngå hodebunnen, eller kanskje la din naturlige farge vokse ut en stund.

9. Hva er enkleste og beste tipset for å oppnå sunt, vakkert hår?
- Finn riktig balsam, og bruk den ofte! Gjør håret ditt til din beste venn. Kvinner bruker så mye tid på hudpleie, men overser håret. Det er viktig å vite at riktig hårpleie virker, å ha sunt, blank hår får alle til å se yngre ut.

 

Se flere hårvideoer på StellaTV:

Frisyre for nordisk hår

Få frisyren: Sexy krøller

Få frisyren: Elegant hårknute

Volum for nordisk hår av Blowpro

Madde-frisyren - slik får du Hollywood-lokker

Krøller - se hvordan du får hårfrisyren her

 

Les mer om hår:

Hårtrender for 2013

5 fine festfrisyrer - trinn for trinn

Kort hår? her er tipsene

Slik styler du håret som på catwalken

Hårtrend: Naturlig hårfarge

10 hotte hårfrisyrer akkurat nå!

5 fine festfrisyrer - trinn for trinn

Stylingtips: Frisyrer for kort hår

 

  

 

Lik Stella på Facebook!