Med disse tipsene beholder du brunfargen lenger.

© Getty Images / produsentene

Slik bevarer du brunfargen

Selv om du stråler som en sol akkurat nå, er det ikke lenge til høsten. Her er tipsene til hvordan du beholder brunfargen.

29. juli 2012 av Elisabeth Gilje

1. Bort med det gamle
Tørrbørst kroppen fra føttene mot hjertet i store bevegelser. Det fjerner døde hudceller og avfallsstoffer og lar ny frisk hud komme til syne. Det gjør også at brunfargen - både fra sol og krem - holder lenger. Om du foretrekker skrubbing i dusjen kan du investere i en god salt- eller sukkerskrubb. Masser godt inn i fuktig hud minst en gang i uken. Er du på budsjett, kan et par skrubbehansker og dusjsåpe gjøre samme nytten.

Smarte grep mot soleksem

2. Forleng sommergløden
Begynn å bruke en fuktighetskrem som inneholder selvbruner daglig mens du fortsatt er sommerbrun. Da varer sommergløden langt inn i de kjøligere høstdagene. Fordi du allerede har en flott naturlig brunfarge, slipper du å gå fra blek til oransje på to timer som med tradisjonelle selvbruningsprodukter. Isteden får du en lekker naturlig farge som holder seg.

3. Pleie om natten

Om natten er huden vår i hvile- og reparasjonsmodus, så smør deg inn med en ekstra næringsrik og pleiende krem før du legger deg, spesielt etter en lang dag i solen. Sunn hud gløder, og hud som får jobbe om natten med en næringsrik krem holder lenger på brunfargen, samtidig som den blir smidig og fast.

SOS for sommerhår!

4. Skrubb med havre
Skrubb ansiktet med varmt vann og havregryn. Samtidig som det gir skrubbeffekt uten å gjøre huden sår, absorberer havregryn talg og urenheter fra porene dine. I tillegg tilfører de små grynene fukt - slett ikke verst for noe som er så billig. Hvis du har tørr og sensitiv hud, kan ti minutter med en kjølig havregrynmaske (tilsett litt yoghurt naturell om du er solbrent) gjøre underverker.

5. Bruk solpudder
Etter hvert som sola blir svakere, er det på tide å ta frem solpudderet. Riktig nyanse kan gi deg en fantastisk glød. Børst et lett lag der sola naturlig faller på ansiktet ditt: på pannen, kinnbena, nesen og hakespissen. Avhengig av hva du har på deg, kan du også legge solpudder på kragebena, langs sidene av halsen og på brystkassen og skuldrene. Bland det godt ut så det ser naturlig ut.

Sminketips: Mascara

6. Unngå ørkenhud
Sørg for at kroppen er hydrert og balansert. Spis nok omega-3, det smører huden innenfra. Og drikk mye vann, men ikke alt på en gang - fordel det jevnt utover dagen. Start morgenen med et stort glass vann tilsatt en halv teskje natron eller en sitronskive. Begge deler gjør vannet basisk, noe som er bra for kroppens PH-balanse. Bytt ut brus og minst to kaffekopper med sitronvann, og du vil raskt se resultater på huden din.

 

Produktene på bildet: Bodylotion fra Korres kr 199, solpudder fra Guerlain kr 445, saltskrubb fra Maria Åkerberg kr 250, bodylotion fra Aco kr 99.


Les også:

Slik får du sunnhetskabalen til å gå opp

Dette blir de største treningstrendene i 2012

Pigmentfri sommer

Sommerens største neglelakktrender

Oljeeventyret

Lik Stella på Facebook!