– Vil lage musikk med baller

Vi tok en prat med stjerneskuddet Dagny. Om suksess, hardt arbeid og gode tips for å slå gjennom som popartist.

19. november 2015 av Guro Danielsen

Du har sikkert hørt låta «Backbeat» hvis du har skrudd på P3 i løpet av de siste ukene. Hvis ikke, kan du sjekket den ut i Stellas høstliste med flinke norske artister på Spotify.

Dagny Norvoll Sandvik (25) fra Tromsø har bodd i London og jobbet målbevisst for å få til noe med musikken sin de siste tre årene. Da hun var på nippet til å gi opp, reise hjem og begynne studentlivet, snudde det.
– Jeg var på et puntk da jeg tenkte, føkk dette, nå har jeg gått meg helt fast. Men så var det faktisk pappa som sa at jeg skulle holde ut. Og så glad jeg er for det nå! sier Dagny.

Vi møter henne på Majorstua i Oslo, der hun kommer fra P3 sessions hos Christine Dancke. «Backbeat» har i skrivende stund blitt strømmet nesten 1,2 millioner ganger på Spotify. Hun har vært i Los Angeles og New York for å snakke med folk som er interessert i musikken hennes. Hun har hatt platekontrakt i England en stund, men ikke gitt ut noe før nå i september.
– Selv om det hadde bygget seg opp over tid, skjedde gjennombruddet nesten over natta. Det var da Itunes og Apple fikk tak i låta og ville spille den på radiokanalen Beats 1. Og så kom Spotify på banen. Siden da har det gått i ett, det er helt vilt egentlig.

– Nå har vi bare hørt én låt fra deg, er den representativ for resten av det artisten Dagny har å by på?
– Absolutt. Jeg er veldig opptatt av at låtene skal ha mye energi. Jeg har lyst til å lage noe som er litt edgy, men ikke mørkt. At det er litt baller i det, for å si det rett ut, sier Dagny.

Nordisk og skandinavisk musikk har vind i seilene om dagen, og opplever mye interesse fra utlandet. Med sin Nordnorske bakgrunn, 180 cm høye kropp og blonde lokker, passer Dagny godt inn i det bildet.
– Er det en fordel ute i verden å være norsk akkurat nå, tror du?
– Jeg merker at det er mye snakk om Skandinavia. Det er jo fordi det er mye god musikk på gang, både fra Norge, Sverige og Danmark. Det er definitivt mye nysgjerrighet rundt det. Det andre aspektet er jo at du, særlig innenfor pop, bør du ha noe å fortelle. Hva er din story? Det å være fra Norge, særlig Nord-Norge, det merker jeg at folk er nysgjerrige på, sier Dagny.
Men med sine duse, polaroidaktige pressebilder og upbeat musikk, får man heller vibber fra Los Angeles enn Polarsirkelen når man ser på artisten Dagny. Det er en observasjon hun er enig i.
– Musikken vår er mer «happy go lucky», ikke mørkt og elektronisk, sier hun.

På nyåret skal hun spille på Trondheim Calling og Bylarm. Og så skal hun gi ut mer musikk etter hvert. Drømmen er å kunne turnere med musikken året rundt.
– Jeg elsker å reise, treffe folk og framføre det jeg har jobbet med. Å jobbe er jo en stor del av det man bruker tid på å livet, så da kan man like gjerne gi det et forsøk om det er noe man elsker å holde på med.
– Noen tips til andre artistspirer?
– Push det litt lenger enn du tror. I Norge kommer man ofte til et punkt der man gir opp og tenker at man må få seg en ordentlig utdannelse. Det er jo viktig, men du må ikke gi deg så lett. Vær åpen for muligheter, og bare hopp i det. Hiv deg utpå når muligheten kommer!

Les mer om Dagny, og andre flinke folk vi har tro på i året som kommer, i neste utgave av Stella – i salg fra 30. november.

Lik Stella på Facebook!