© Einar Aslaksen

– Vi har det så inderlig komfortabelt her i Norge

Marit Larsen turnerer verden rundt og har stor suksess som musiker, men er aller mest lykkelig når hun får være en god venn og drikker kaffe som får henne til å smile.

Gjør opp status, hvordan er livet ditt akkurat nå? Jeg har det veldig bra! Jeg har det best når jeg har mye å gjøre, og det kan se ut til at 2016 blir et av mine travleste år hittil i livet.

Hva vil du forandre på? Jeg har akkurat gjort en rimelig stor forandring som har ligget i kortene lenge, og denne beslutningen fører med seg en haug med nye muligheter og utfordringer. Etter tyve år med platekontrakt, sikkehetsnett og stort apparat har jeg laget min egen label, Håndbrygg Records. Dette har gitt meg muligheten til å snu hver stein i arbeidsmønsteret jeg har hatt så langt i livet, jeg har gjort opp status og laget en ny hverdag som passer bedre til den jeg er i dag. I tillegg til å eie mine egne mastere i fremtiden, kan jeg fra nå av la min egen flyt styre utgivelsesmønsteret fullstendig, noe som betyr en deilig blanding av frihet og forpliktelse.

Hva skulle du ønske du kunne bruke mer tid på? Menneskene mine. Jeg er flinkest på tomannshånd, og må erkjenne at det kan være vanskelig å finne tid til å stille ordentlig opp for alle. Vennskapene mine er noe av det mest verdifulle jeg har. Prøver å finne måter å sjonglere det til på.

Hva er det beste du vet? Å være i flyt. Selv når det føles som at den sitter så langt inne at det blir komisk, når alt lugger, ideer stagnerer, tiden løper fra meg og ting hoper seg opp, vet jeg at den på et eller annet tidspunkt vil komme tilbake, i en eller annen form. Det er noe av det aller beste med å bli eldre.

14 smarte tips til et enklere liv!

Hva bruker du mest penger på, og hva synes du om det? Studioleie, hyre til musikerne mine og reising. Det er en god sirkel, i all sannhet. Jeg lever av at folk hører på det jeg lager og jeg bruker penger på å lage nytt. I tillegg unner jeg meg kaffe som får meg til å glise og ordentlige, øko-logiske matvarer når de er å oppdrive.

Hva er din beste investering? Leiligheten min. Det er en uvurderlig trygghet i å ha et hjem jeg er glad i med så mange reisedøgn i året.

Hva provoserer deg i verden i dag? Folk med makt og innflytelse som forsøker å bryte ned samhold og solidaritet i samfunnet med frykt og worst case-scenarioer. Jeg blir helt matt. Vi har det så inderlig komfortabelt her i Norge sammenlignet med de fleste steder i verden, mye på grunn av naturressurser vi er så heldige å befinne oss i nærheten av. Sånn er det bare.

Hvilken mektig person ville du helst spist lunsj med?
Barack Obama! Han kommer jeg til å savne.

Hvis du kunne være statsminister for en dag – hva ville du gjort da? Samlet de beste folka vi har for å lage en bærekraftig, forpliktende og bredbeint plan for hvordan vi skal ta vare på miljøet i årene som kommer. Det haster.

10 TV-serier du kommer til å bli avhengig av!

Hvordan er det å være kvinne i Norge i dag? Jeg synes vi er på rett vei, men det er fortsatt et stykke frem til mål. I mitt yrke går det en slags mystisk automatikk i at mannlige navn fremdeles tillegges størst tyngde, noe jeg særlig har blitt kjent med i rollen min som produsent. Men jeg håper jeg kan være med og forandre dette.

Hvilke mennesker inspirerer deg? Mennesker som våger å innrømme at de er i evig forandring, at de er i bevegelse, ombestemmer seg og prøver seg frem. Vi må tillate oss å tenke at vi blir smartere og sterkere med årene, at vi takler mer ustabilitet enn vi tror.

Hva betyr sunn livsstil for deg? Å lytte til hva kroppen min trenger. Jeg sover best og er mest produktiv når jeg spiser litt av alt jeg har lyst på og løper jevnlig. Ellers kan jeg ikke understreke nok verdien av sunne og rå vennskap der jeg både får gi og ta imot. Det er en luksusvare.

Hva stresser deg? Jeg er en selverklært tidsoptimist og tar ofte på meg litt mer enn jeg rekker over. Jeg blir alltid ferdig i tide, men jobber med å bli mer realistisk så jeg skal slippe den lille angstfylte innspurten. Det er ingen skam å være detaljorientert.

Når er du mest lykkelig? Når jeg har ferdigstilt noe, gir meg selv en pause fra samvittighetsnaget og drikker perfekt kaffe på trappa i hagen. Ukomplisert, oppnåelig lykke.

Hva skal du gjøre når du blir gammel? Lese alle bøkene på leselista mi, som bare blir lengre og lengre.

Lik Stella på Facebook!