Sigrid Bonde Tusvik er Stellas spaltist. Denne gangen skriver hun om sommerfuckupen.

© Ole Marius Fossen/olemariusfossen.com

Sigrid Bonde Tusvik: Sommerfuckupen

Stellas spaltist Sigrid Bonde Tusvik drømmer om å komme i form før sommeren.

21. juni 2011 av Sigrid Bonde Tusvik

Programleder: Og da er vi direkte inne fra hjernen til alle jenter som tror de nå skal se ut som noe de har sett photoshoppa i et chicca-magazine den siste måneden. Og vår utegående reporter, du befinner deg inni hjernen til en av disse føkka jentene, hvordan er situasjonen der akkurat nå?

Reporter: Jo, her er det akkurat sånn det skal være i mai måned: Totalt kaos. Jeg møtte i sted en tanke her inne som fortalte at ALT på hele kroppen skulle forandres. Da jeg spurte tanken om ikke dette var litt vel overivrig, så kunne den fortelle meg at hun hadde lest at man kunne faktisk få sommerkroppen ved å trene, forandre kostholdet og skrubbe bort døde hudceller. Det kom selvfølgelig ikke som et sjokk at dette er holdningen her inne i jentehodet, men det er sjokkerende at disse tankene fremdeles får holde på sånn den dag i dag. Vi lever tross alt i 2011, og man skulle tro at de fleste hadde avslørt disse sommerkroppkampanjene nå.

Les også: Spaltisten: Nød. Naken. Spinne

Programleder: Men er det ingen klare tanker der inne som innser at det ikke er tid nok til å få drømmekroppen til sommer’n?

Reporter: Foreløpig nei, jeg har ikke møtt en eneste tanke som har vært ærlig på akkurat det punktet, men det går rykter om at det finnes tanker på søndager som bare gir helt faen og spiser alt de kommer over og synes grandiosa, pottis og rødcola er helt innafor, så det finnes altså håp her inne. Det eneste problemet er at det er for mange tanker som klager over magefett, bilringer, appelsinhud, dobbelthaker, blek hud, hard hud på føttene, fliser i håret og stygge negler. Det samme gjelder inni kroppen, der klages det på for mye vårpilsinntak, lite inntak av frukt og grønt og for mye sigg. Det rare er at disse tankene ikke samarbeider om et bedre resultat både på det ytre og indre, og at det alltid, år etter år, gjentar seg akkurat rundt disse tider, når det egentlig er november som hadde vært idealmåneden å sette i gang disse prosjektene. Her jeg står så ser det faktisk ut som alle de fine tankene har forlatt kroppen, og dratt på ferie til smartere strøk, og det ser ikke ut som de kommer tilbake før sydenturene er tilbakelagt. Nå er det ikke snakk om så veldig lenge her i Norge, så det vil si at denne jenta her vil være dum i noen uker til, før juliregnet kommer, og det blir kakao på hytta og ikke bikiniangst på la playa. Vi bor jo i et land med verdens korteste sommer - heldigvis.

Programleder: Så dette er et fenomen som kun finner sted i mai?

Reporter: Sånn er det dessverre ikke. Dette er tanker som svirrer rundt i jentehoder hele året, men så kommer altså panikkmåneden mai, og da er det ikke plass til noe annet enn det å skulle kunne se bra ut, som jo er helt idiotisk. Som regel ser de dritbra ut, kjærestene deres elsker den lille bilringen og alle venninnene de skal gå i bikini sammen med, har også appelsinhud. Det er altså noen føkkøps som selv den mest intellektuelle kvinne er innom, og som jo gjør dem ganske usexy hele gjengen.

Programleder: Men ser vi en løsning på dette problemet?

Reporter: Dessverre, her hvor jeg befinner meg nå, i mitt eget hode, er forhandlingene mellom tankene brutt sammen, og det er blitt enighet om at det skal trenes mer, noen har fått trumfet igjennom en urtekur, som de har lest om i bladet Stella, og det svirrer rykter om forstørring av lepper og pupper, selv om vi alle vet at dette kun er løse tanker, og helt idiotisk å tenke på. Vi får bare håpe at disse tankene er så råtne at de ikke har livets rett. Til neste år skal de være byttet ut med selvtilfredshet og forståelse av at alle har forskjellig utgangspunkt, uten evne til å photoshoppe sin egen rumpesprekk eller vortegård. Over til studio.

Programleder: Og reporter her var Sigrid Bonde Tusvik, direkte inne fra eget hode.

 

Sigrid Bonde Tusvik: Å blogglegge seg.

Lik Stella på Facebook!