– Hvordan skal vi takle dette raset av ferielykke som strømmer inn i telefonen?

"Hver gang det dukker opp et basseng, et rosévinsglass eller en fantastisk utsikt er det fram for å høste inn likes på egen vellykkethet. Vi elsker å gjøre det, vi hater at alle andre gjør det."

17. august 2015 av Sigrid Bonde Tusvik

Sommer’n dukker så sykt fort opp. Ikke værmessig, da lar den vente på seg. Da skal den først være litt dritvarm midt i mai, eller juni, før den skal bli dritkald igjen i begynnelsen av juli, hvis vi ikke får sånn psychosommer som i fjor og blir et uttørkende California-liknende landskap i år igjen. Men sommer’n dukker opp i magasinene aller først. Allerede i januar var jeg på ballen for å finne sommersandalene. Vi får se denne måneden, eller neste eller om tre måneder, helt væravhengig, om jeg traff eller ikke. Men de frister deg i hvert fall disse bladene. Med de fresheste brune beina, med olashortsbildene på insta, med sanddynereportasjer eller lange sjal som blafrer i vinden, i takt med modellenes hår. ALT ser så digg og sommerlig ut. Det er bare de varmeste av oss som orker å gå i sandaler på jobb før i august. I august er du så akklimatisert at da kan du gå med hva som helst langt ut i oktober. Men i mai og juni, da er det så kaldt på kontoret og for varmt i sola, og for kaldt i skyggen igjen, at vi som får dødmannsfingre av et lite vindkast, bare må gi opp. Det er derfor bilder på sosiale medier juger så altfor mye. Ingen viser ulltrøya de har under den florlette hvite lin-skjorta si. Ingen viser ullsålene i conversene. Eller lua de har i veska, hanskene de tar på seg på natta når de skal sykle hjemover. Alt dette hoppes over.

LES OGSÅ: Sigrid Bonde Tusvik: Drittvoksen

Sommer og ferie er jo tidenes deletid. Antakeligvis fantes det folk som leide stor villa i fem uker på Ibiza før insta også, men nå skal det hardt legges ut hver eneste dag. Som en hard påminnelse for oss andre at her er det FERIE på gang. Jeg gjør det sjøl. Hver gang det dukker opp et basseng, et rosévinsglass eller en fantastisk utsikt er det fram for å høste inn likes på egen vellykkethet. Vi elsker å gjøre det, vi hater at alle andre gjør det. Vi kan irritere oss i mange uker over venninners ­ferieplaner, andre vennepars familielykke. For så å dundre på med egen lykkes bilder, for å irritere dem som har kommet seg hjem. Mitt triks er for eksempel alltid å være et varmt sted i august. Da vet jeg at en haug med andre er på jobb. Bortsett fra de fantastiske bildene fra Øyafestivalen, som jeg scroller fort forbi, så er det jeg som vinner, tror jeg.

Hvordan skal vi takle dette raset av ferielykke som strømmer inn i telefonen? De som velger å være hjemme, ikke har råd til ferie i år, velger sommerjobb i stedet eller rett og slett kjører på med regnfull hyttekos, hva skal de med andres vellykkethet på feriefronten? Jeg tror jeg vet hva du skal gjøre. Det er ikke å skru av, logge av, eller sånn annet pjatt. Det er jo et håpløst råd. Alle vet at legger du deg med avslått mobiltelefon, får du fader meg ikke sove. Da ligger jo mobilen der og skriker ved siden av deg: Hva faen er det du finner på? Tenk hvis det skjer noe alvorlig? Jeg lover dere, jeg har hørt mobilen min si dette mang en gang når jeg får over meg at jeg denne natten skal spare hjernen og hjertet for stråling. Så mitt råd er å la deg aldri lure av avloggingsprofetene. Mitt råd er: Hvis du er keen på å legge ut noe umiddelbart: Vent. La bildet ligge litt i albumet og kose seg der. Gjerne en dag. Ja, det blir da veldig feil for deg å legge ut dagen etter, fordi det ikke er der og da-ferskt lenger, men jeg lover deg. Lar du bildet ligge og brenne, blir du ikke så interessert i å få det ut heller. Kanskje det til og med er glemt, eller rett og slett er totalt unødvendig å vise folk nok et bilde av tærne dine på solseng langsmed bassengkanten? Den avgjørelsen tar du bedre dagen etter.

LES OGSÅ: Sigrid Bonde Tusvik: Generasjon snusfornuftig

Mitt viktigste råd til de som skal sitte hjemme, i regnvær eller på jobb med kald kontorluft på de nyinnkjøpte sandalene sine. De som skal sitte hjemme og hate de andre på ferie: Legg instagramappen litt keitete til på nest siste side på mobilen. Sånn at den liksom må letes fram på en irriterende måte. Og når du sitter der, klar for å hate: Ikke hjerte!! Ikke kommentere. Bare rulle, rulle, rulle. Bli ferdig med det. Ikke skrive: Fininger, heldiggris, rødt hjerte eller blunkesmilefjes. Ikke lure på hvor folk er, hvor de har kjøpt kjolen, eller ætte en venninne og si: hit må vi dra! Bare rulle, rulle, rulle. Ras deg igjennom, legg det fra deg, og så skal du like dagen etter! Dette er mitt lille, idiotiske, men livsviktige råd før alle par, venninner og folk skal ut og hygge seg på «feris». Før de skal sitte med hver sin dings og hjerte og kommentere andres ferie så livet ditt bare glir forbi, fordi vi ser folk har feriehus, vi ser folk har leid bil, men ditt mål er bare å GLI FORBI!

LES FLERE AV SIGRID SINE SPALTER HER.

Lik Stella på Facebook!