Livsvisdom fra morsomme damer

Mindy Kalings siste bok føyer seg inn i en rekke av litteratur i sjangeren selvhjelp/biografi. Veien mot suksess er ofte brolagt med dyrekjøpte erfaringer.

22. september 2015 av Guro Danielsen

Det blåser en feministisk vind over Hollywood om dagen. Ingen prisutdeling går av stabelen uten at temaet om kvinneroller blir bragt på banen. Så også i helgens Emmy-utdeling. I frontlinjen for denne bevisstgjøringen står en rekke skarpe, smarte – og morsomme kvinner. Komikere som ved hjelp av humor og hardt arbeid setter temaer de bryr seg om på agendaen. Gjennom film, tv, sosiale medier og litteratur.

Mindy Kaling står bak det nyeste boktilskuddet i denne rekken. Hun har sin egen tv-serie («The Mindy Project», veldig morsom og anbefales på det varmeste om du ikke har oppdaget den allerede), som hun både skriver, regisserer og spiller hovedrollen i. Denne høsten har hun sparket i gang sin fjerde sesong. I tillegg har hun altså kommet ut med sin andre bok. Den heter «Why Not Me» og handler om hennes erfaringer på veien mot suksess. Til glede og inspirasjon for alle som drømmer om store ting. Boka har blitt kalt et manifest for verdien av hardt arbeid. Noe som er ganske forfriskende i en verden av enkle løsninger.

Mindys essay-bok føyer seg pent inn i rekken bak komikerkolleger som Tina Fey og Amy Poehler. De to har tidligere gitt ut hver sin bok som kort fortalt gir jenter råd til hvordan de skal våge å ta plass og kreve å bli hørt. Amy står også bak et eget nettsamfunn for unge jenter med samme misjon.

I denne sammenhengen kan vi heller ikke glemme «Girls»-skaper Lena Dunhams bok fra fjoråret. Bakgrunnen for den kan du lese alt om i vårt eksklusive intervju. Vi anbefaler dessuten britiske Caitlin Morans feministiske skriverier i samme ånd. Samt superkule Sophia Amorusos #girlboss.

Sånn! Etter å ha lest alle disse bør du være så breddfull av selvtillit og gå-på-mot at det ikke er grenser for hva du kan oppnå.

Lik Stella på Facebook!