© Einar Aslaksen

Lisa Tønne gjør opp status

Fra podcast til danse-TV - Lisa Tønne har mange baller i lufta om dagen. Vi har bedt om en statusoppdatering.

30. januar 2015 av Mari Grydeland

Gjør opp status, hvordan er livet ditt akkurat nå?

Det er veldig hektisk. Og fullt av svette sokker og sportsbh-er som klemmer inn pupper jeg i utgangspunktet ikke har. Og så er livet veldig gøy nå. Jeg jobber med de søte, søte guttene i Juice Crew. Det er danse, danse, danse oppå bordet hele dagen. Men jeg er litt lei av slåssingen deres. De er tre år mentalt, men fysisk tjueen år gamle. Jeg tror de bruker lillehjernen en del, det går mye på instinkt.

Hva vil du forandre på?

Jeg skulle gjerne tatt koreografi enda litt kjappere. Og jeg skulle forandra på folks opplevelse av å bli krenket. En god del på religion. Jeg kunne tenkt meg å forandre på folk generelt, jeg.

Hva skulle du ønske du kunne bruke mer tid på?

En ting som er fint med å være travel, er at jeg porsjonerer ut tiden ganske nøye. Den tiden jeg er hjemme med barna, da er jeg der hundre prosent. Jeg prøver ikke å smelte tingene sammen. En god halvtime, på trening for eksempel, kan være like effektiv som en økt på fem timer. Gjerne mer effektiv også, fordi du vet at har tidspress.

Hva er du mest redd for, flystyrt, terror, voldtekt, miljøkatastrofe eller noe helt annet?

Jeg er redd for alle de tingene, pluss å miste barna mine. Ikke at barnevernet skal komme og ta dem, men redd for at det skal skje noe med barna mine. Men jeg går ikke og «angster» for dette daglig. Jeg er redd for miljøet, men jeg tenker ikke på det daglig heller, det er jo veldig tydelig for jeg har jo kjøpt meg en SUV. Men det har jeg på en måte innsett. Jeg er elendig på de greiene der. Og det er en deilig selvinnsikt, da slapper man liksom mer av.

Kvinnekroppen anno 2015, pain in the ass eller pur glede?

Jeg er jo så lei av «kvinne» som et tema. Men jeg er jo lei av at det ikke er likestilling også. Jeg skulle så gjerne ønske at kvinnen som konsept ble tatt som selvfølge. Det er så mye kvinnekropp overalt, de perfekte kroppene og de vanlige uperfekte kroppene og alle skal kle av seg og vise seg frem. Men formålet til alle er jo uansett «se meg, se meg, se meg som jeg er».

Hva stresser deg?

Stress, stresser meg. Enkelt og greit. Jeg er lettstresset. Jeg har ingen laster som stresser meg ned, annet enn den snusen. Det er ikke lov å snuse før klokka tolv og så er det bare fire snus om dagen. Jeg har ikke så lyst til å slutte, jeg føler jeg har funnet et greit kompromiss mellom kreft og hygge. Jeg driver forresten og leser effektivitetsboka til Agnes Ravatn nå. Den er veldig fin. Jeg liker henne godt. Men blir bare stressa av å tenke på å følge tipsene hennes. Men jeg har skjønt at det går ikke noe bedre av å løpe på stedet, jeg kommer ikke av flekken av den grunn. Og jeg tror faktisk at dess mer du får på tallerkenen, jo mer kapasitet får du. Jeg tror faktisk jeg ble mer sliten før jeg fikk barn.

Si noe klokt og vakkert om rynker?

De er kjempelette å ta vekk med botox. Ha, ha, ha. Men, altså, det er nå sånn livet er. Man får rynker. Og så kan prøve å stelle pent med seg selv. Men kan man ikke bare være enig om det, at man blir født, man blir eldre og så dør man. Og på veien får man rynker. Det betyr ikke at jeg ikke synes man skal bruke kremer, eller sminke seg. Jeg ser det jo hvis jeg har store blå ringer under øynene, da sminker jeg jo vekk det. Det er ikke sånn at jeg er stolt av de ringene og vil fremheve dem med litt blå sminke. Alle vil jo fremheve det de liker ved seg selv. Jeg er glad jeg føler meg såpass komfortabel i min egen kropp at jeg slipper å tenke på plastiske operasjoner og sånne ting. Noen er utrolig misfornøyd og vil gjerne forandre på seg selv. Men jeg tror ikke at du har et helt sunt og friskt selvbilde hvis du går så langt at du opererer deg.

Hva har livet lært deg om kjærligheten?

At det er viktig å være flyfille på første date! Slutt med det der «jeg må vente jeg må vente». Hvis du kjenner at du har lyst, så kjør på, det ordner seg! Det er ikke sånn at hvis du hadde ventet, så hadde du fått oppleve den store kjærligheten. Du hadde bare gått glipp av et ligg.

Når er du lykkelig?

Når jeg er sammen den lille familien altså. Da er jeg veldig lykkelig. Jeg har jo flere nivåer av lykke. Men det er den dype lykkefølelsen. Den rolige lykkefølelsen. Den som rumler helt nedi bånn. Det er når jeg er sammen med flokken min. Når jeg klarer å gjøre noe bra for dem. Gjøre livet bra for dem. Lykke for meg er mye knyttet til mestring også, med dansing eller jobb for eksempel. Og jeg kan få lykkefølelse av å ha masse bra folk rundt meg. Men det med mestring gir meg veldig lykkefølelse altså. Men det trenger jeg ikke ta her, det kan jeg ta med psykologen min. Det temaet der har kosta meg noen tusen kroner hos psykologen.

Hva skal du gjøre når du blir gammel?

Da skal jeg bruke og hygge meg med litt rusmidler og så skal jeg være litt småbrisen hele tiden. Men jeg skal være en god mormor og farmor også – jeg skal være edru når de kommer – resten av tiden skal jeg gå og vime litt rundt. Så håper jeg at Kyrre holder ut lenge og at vi kan bli gamle sammen. Vi elsker å se på ferier sammen. Jeg er egentlig ganske fornøyd med valgene jeg har gjort med livet mitt, det kjenner jeg. Jeg har tatt riktige valg for meg. Hvis jeg hadde hatt bare tre uker igjen av livet mitt, så hadde jeg nok jobba mindre de ukene og vært mer sammen med familien, men jeg ville ikke forandra på noe egentlig.

                                                   
                                                   FAKTA

Legger meg vanligvis:
23.00 jeg må sove eller så blir det tullete med hodet mitt.

Står opp:
07.00

Til frokost spiser jeg:
Glutenfri havregrøt med laktosefri melk

Jeg spiser godteri:
Nesten hver dag. Smågodt. Er også glad i potetgull og dipp.

Jeg trener:
Aldri. Ikke før ferien heller.

Faste laster:
Snuser fire ganger hver dag, aldri før klokka 12.00.

 

Lik Stella på Facebook!