© Einar Aslaksen

– Jeg håper vi mennesker kan bli bedre på å omfavne hverandres ulikheter

Artist Julie Bergan (22) bryr seg om at menneskene rundt henne har det bra. Men når hun skal gå på scenen, har de å forsvinne.

3. april 2017 av Ida Halvorsen Kemp

Gjør opp status, hvordan er livet ditt akkurat nå? Fordi jeg er så heldig å få lov til å holde på med det jeg elsker over alt på fulltid, nemlig musikken min, betyr det at jeg er utrolig fornøyd med livssituasjonen min akkurat nå, som er både veldig spennende, og veldig hektisk. Jeg har alltid vært en person som trives godt med å ha mye å gjøre, jo mer jeg har å gjøre, jo bedre er livet.

Hva vil du gjerne forandre på? Jeg vil gjerne bli flinkere til å prioritere søvn, fordi det er så viktig. Jeg er god på å slappe av etter en konsert, og prioriterer alltid det fremfor å feste, men akkurat det å legge fra seg mobilen, koble helt av og faktisk sove, er jeg ikke så god på.

Hva skulle du ønske du kunne bruke mer tid på? Jeg reiser mye i hverdagen, og har generelt lange jobbdager og spesielle arbeidstider, som gjør at jeg ikke får vært så mye med familie og venner som jeg skulle ønske.

Hva er det beste du vet? Det er utrolig mange ting jeg liker å gjøre, men hvis jeg skal velge ut noe, tror jeg det må være det å stå på scenen, og å være med mennesker som gjør meg glad, som er det aller beste jeg vet.

Hva bruker du mest penger på, og hva synes du om det? Med den jobben jeg har, går det veldig mye penger til taxi og andre reiseutgifter. Samtidig som det er noe jeg ser på som nødvendig, kunne nok flere av disse utgiftene vært unngått om jeg hadde planlagt dagen litt bedre. I tillegg bruker jeg altfor mye penger på Pepsi Max. Er avhengig, og det er vel egentlig ikke noe jeg synes noe om.

Hva er din beste investering? Toastjern! Husker jeg stod på Clas Ohlson og tvilte på om jeg skulle investere disse 250 kronene i et toastjern eller ikke. Ingenting jeg har kjøpt som jeg har brukt mer enn det.

Hva provoserer deg i verden i dag? Rasisme og forskjellsbehandling. Håper vi mennesker kan bli bedre på å omfavne hverandres ulikheter, og heller la oss inspirere av mangfoldet.

Hvilken mektig person ville du helst spist lunsj med?
Barack Obama, fordi han virker som en smart og kul fyr.

Hvis du kunne vært statsminister for en dag – hva ville du gjort da? Satt ned prisene på kollektivtrafikken, investert penger i flere kulturtilbud for barn, ordna opp i helse- og eldreomsorgen, sørget for gode barnehager og skoler til de som skal styre landet vårt i fremtiden!

Hvordan er det å være kvinne i dag? Det er veldig mye bedre å være kvinne i Norge i dag, enn i veldig mange andre land, så sånn sett føler jeg meg privilegert. Likevel er det selvsagt flere ting det norske samfunnet kan bli bedre på, som lik lønn for likt arbeid, og mindre seksualisering av kvinner.

Hvilke mennesker inspirerer deg? Jeg blir ofte inspirert av menneskene jeg har rundt meg, samtidig synes jeg det er veldig inspirerende med mennesker som jobber hardt for ting og som når målene de har satt seg.

Hva betyr sunn livsstil for deg? At man har et sunt forhold til seg selv, til det man gjør, til det man spiser. Det at man holder seg aktiv, ikke på grunnlag av et bestemt utseende, men fordi det er bra for kroppen. Det er sunt å ta vare på seg selv, men det handler ikke kun om hvor mye du trener eller hva du spiser.

Hva stresser deg? Hvis jeg har altfor mange folk rundt meg rett før jeg skal på scenen. Da liker jeg best å være for meg selv, finne ro og fokusere på det jeg skal gjøre.

Når er du mest lykkelig? Når de jeg er glad i har det bra, når ting går som planlagt, og jeg når målene mine. Lykke kan være alt fra små ting til store bragder, og jeg tror det er viktig å sette pris på de små øyeblikkene, som en god latterkrampe, en bra treningsøkt, eller det å tillate seg selv å koble helt av.

Hva skal du gjøre når du blir gammel? Da skal jeg bo i et varmt land, gå masse turer, spille masse piano, fortelle barnebarna røverhistorier fra da jeg var ung, og alltid spise dessert etter middag.

Lik Stella på Facebook!