Marna Haugen Burøe
© Einar Aslaksen

– Jeg blir inspirert av mennesker som bruker sine ressurser til å gjøre noe godt

Når Marna Haugen Burøe, også kjent som «Komikerfrue», blir gammel skal hun ansette en hot butler som serverer bobler og jordbær til lunsj.

1. august 2018 av Ida Halvorsen Kemp

Gjør opp status, hvordan er livet ditt akkurat nå?
Akkurat nå er det veldig bra! Det lukter vår ute og jeg kjenner at det begynner å bruse liv i de forfrosne blodårene mine.

Hva vil du gjerne forandre på?
Jeg er fryktelig dårlig på orden og struktur. Før, da jeg jobbet 9 til 17, ønsket jeg meg mer fritid til å kunne være fleksibel. Så fikk jeg det, og nå ønsker jeg meg tilbake i flere faste rammer. Så om jeg skulle forandre på noe, hadde det vært å bli flinkere til å planlegge nok til at resten kan flyte litt, uten at det blir kaos. Skjønner? Må jo ha litt kreativ frihet!

Hva skulle du ønske du kunne bruke mer tid på?
Reise. Det er så mange rare steder i verden jeg har lyst til å se og oppleve, men med skolebarn må ferier legges etter skoleruta og det er jo både dyrt og folksomt.

Hva er det beste du vet?
Å ha tid til å nyyyte en sjokolade, det er livet!

Hva bruker du mest penger på, og hva synes du om det?
Støttemedlemsskap på treningssenter, opptil flere. Jeg tør ikke tenke på hvor mange PT-timer jeg hadde kunnet bytte de pengene i og fått mer trening enn jeg til sammen klarer å få til selv.

Hva er din beste investering?
Hus. Endelig voksen, liksom.

Marna Haugen Burøe
© Einar Aslaksen

Hva provoserer deg i verden i dag? At vi den dag i dag diskuterer grunnleggende rettigheter; som at det å bli trakassert på jobb ikke skal avfeies som «dårlig flørting». Eller som friheten til å styre sitt eget liv.

Hvilken mektig person ville du helst spist lunsj med?
Lett: Ellen Degeneres. For en fest av et menneske, jeg vil vite hemmeligheten hennes om hvordan hun får til alt hun gjør. Og jeg vil leke partyleker!

Hvis du kunne være statsminister for en dag – hva ville du gjort?
Da hadde jeg puttet mer penger inn i skolen. De som henger der hver dag er tross alt vår fremtid og det er ikke der vi skal spare.

Hvordan er det å være kvinne i Norge i dag?
Jeg er så fryktelig glad for at jeg er kvinne – født i Norge! Jeg har besøkt kvinner i Nepal og aldri før kjent mer på hvor heldig jeg er. Alle mine problemer er nada.

Hvilke mennesker inspirerer deg?
Jeg blir inspirert av mennesker som bruker sine ressurser til å gjøre noe godt, uansett hva det er og hvordan. Vi må ønske oss opp og frem i verden, sammen.

Hva betyr sunn livsstil for deg?
Det er å ha en god balanse mellom fysisk aktivitet og kosthold. Å kunne spise og kose seg uten dårlig samvittighet og å trene fordi man liker kroppen sin, ikke fordi man hater den. Det nytter ikke å ha en fin trent rompe dersom den er råtten innvendig.

Hva stresser deg?
Jeg stresser meg.

Når er du mest lykkelig?
Når jeg kan legge meg tidlig og vite at dagens oppgaver er gjort og oppvaskmaskinen er satt på. Jeg er også lykkelig når jeg spiser sjokolade. Og når jeg får hjemmelagde kort av guttene mine.

Hva skal du gjøre når du blir gammel?
Jeg skal bli sånn fargerik crazy bestemor som er med på alt det rare som barnebarna drar meg med på. Jeg skal så klart bo et varmt sted og ha en hot butler som serverer meg bobler og jordbær til lunsj.

AKTUELL MED: En av Norges mest populære blogger. Komikerfrue.no

JEG LEGGER MEG: 23.30

JEG STÅR OPP: 07.00

TIL FROKOST SPISER JEG: Kornblanding og yoghurt

JEG TRENER: I perioder

FASTE LASTER: I'm a chocolate girl

Lik Stella på Facebook!