Oppskrift Gratinert aubergine med fetaost og quinoa
© Anne Valeur

Gratinert aubergine med fetaost og quinoa

En lett og smakfull vegetarrett alle vil like!

25. januar 2018 av Julie Ilona Balas

Aubergine er en undervurdert grønnsak. Den inneholder imidlertid mye bitterstoffer, og bør ikke spises rå. Følg fremgangsmåten under for å unngå bitter aubergine.

Ingredienser:

* 2 auberginer

* 1 granateple

* 50 g fetaost

* 1 kvast mynte

* 1 kvast koriander

* 2 dl kokt quinoa

* 4 ss extra virgin olivenolje

* salt og pepper

Slik gjør du

1. Del auberginene i to og skjær rutemønster. Ikke kutt helt gjennom skallet! Dryss rikelig med salt over og la auberginen ligge i 20 minutter eller til vannet pipler ut. Dette er for å trekke ut bitterstoffene i auberginen. Skyll bort saltet og tørk godt.

2. Legg auberginene i en ildfast form. Drypp olivenolje, salt og pepper over. Smuldre så fetaosten over og stek i 20-30 minutter ved 200 grader.

3. Bland kokt quinoa med finhakket mynte og koriander.

4. Plukk ut granateplefrøene og legg til side.

5. Server de gratinerte auberginene med quinoa og granateplekjerner på toppen.

Lik Stella på Facebook!