Vinterens beste sellerirotsuppe

En smaksrik, mettende og nydelig suppe som garantert vil falle i smak hos alle. Denne må prøves!

24. november 2017 av Gitte Witt og Filip Loebbert
Oppskrift: Verdens beste sellerirotsuppe
© Gitte Witt og Filip Loebbert

Ingredienser

½ sellerirot (ca. 500 g)

1 potet

1 gulrot

1 stort eple

½ gul løk

2–3 hvitløkfedd

1 purreløk, den hvite delen

smør og rapsolje til steking

4 dl buljong/kraft

2 laurbærblad

malt svart pepper og fint salt

fløte

salsiccia eller spekepølse

parmesanost

frisk bladpersille

Slik gjør du

Ha smør og litt rapsolje i en tykkbunnet kjele på middels svak varme. Skrell sellerirot, potet, gulrot, eple og løk og skjær dem i store, grove biter. Bland med hele hvitløkfedd og den hvite delen av en purreløk. La det surre i 10–20 minutter til alt er blitt mykt og gyllent. Hell over kraft (jeg brukte hjemmelaget kyllingkraft, men grønnsakskraft eller oksebuljong av terning går også helt fint). Hvor mye kraft du tar i, avhenger av hvor tykk du vil ha suppen. 

La det koke med litt salt, pepper og laurbærblad til grønnsakene er møre. Bruk en stavmikser (ev. blender eller food processor) og kjør til du får en så glatt puré som du ønsker. Smak til med fløte og eventuelt litt mer salt og pepper. Til garnityr steker du pølsebiter i stekepanne. Server suppen med litt topping av pølsebiter, revet parmesan og frisk bladpersille, og godt brød ved siden av.

Er du glad i suppe? Her har vi samlet våre fire favoritter!

Gitte Witt og Filip Loebbert

Kjærestene Gitte og Filip driver mat- og livsstilsblogg sammen.
Deres første kokebok,  «Mat for små, store øyeblikk» er både ­vakker og full av herlige oppskrifter.

© Gitte Witt og Filip Loebbert
Lik Stella på Facebook!