© Josefin Linder

Vegetarisk pastarett med masse smak

Spaghetti alla Norma er så smakfullt og mettende at du garanter ikke vil savne kjøtt!

24. januar 2017 av Mariangela Di Fiore / «Mitt Italia», Cappelen Damm

SPAGHETTI ALLA NORMA 

Ingredienser (4 porsjoner):

* 400 g spagetti
* 2 auberginer i biter
* 3 hakkede hvitløkfedd
* extra virgin olivenolje
* 2 bokser hermetiske tomater (à 400 g)
* 1 ts sukker
* en god neve frisk basilikum
* salt og nykvernet pepper
* revet salt ricotta eller parmesan

Slik gjør du:
Stek auberginen i olje til bitene er gylne, gjerne litt av gangen. Legg dem over på litt tørkepapir. Stek hvitløk med noen spiseskjeer olivenolje, pass godt på så det ikke blir brent. Ha i de hermetiske tomatene, sukker, noen basilikumblader og la koke opp. Ha i auberginebitene og la det hele koke sammen over medium varme i cirka 20 minutter. Smak til sausen med salt og pepper. Bland nykokt spagetti med sausen og server med revet ricotta eller parmesan og masse frisk basilikum. 

© Josefin Linder

Mariangela Di Fiore

Det er minnene om barndommens bilferier i farens hjemland Italia som har inspirert Mariangela Di Fiore under arbeidet med kokeboken «Mitt Italia». Jakten på de beste oppskriftene førte henne hjem til en sauebonde, en slakter, en grevinne, en pizzaherre, en bestemor og en familie med nøttefarm. Her får du oppskrifter fra hvert av de syv distriktene hun har besøkt, samt historier om den genuine matinteressen som knytter italienere sammen.

Lik Stella på Facebook!