Rødbetekaker med fetaost

Denne smakfulle og sunne vegetarretten er en fryd for både øyne og munn!

25. september 2017 av David Frenkiel og Luise Vindahl
Vegetarisk oppskrift på rødbetekaker med fetaost og kålsalat
© David Frenkiel og Luise Vindahl

Ingredienser:

RØDBETEKAKER (6 stk)

* 3–4 (350 g) rå rødbeter, skrelt
* 10 g frisk basilikum, bare bladene
* 1 liten løk, skrelt
* 2 hvitløkfedd, skrelt
* 150 g havregryn
* 2 ss extra virgin olivenolje
* 2 egg fra frittgående høner
* 200 g fetaost eller tofu
* 1 ts havsalt
* ½ ts nymalt pepper
* extra virgin olivenolje til steking

KÅLSALAT

* 1¼ dl helfet usøtet yoghurt naturell
* 1 ss ufiltrert, økologisk eplesidereddik
* 1 ts flytende honning eller ren lønnesirup
* havsalt og nymalt pepper
* ½ kålhode, renset
* 2 gulrøtter, renset og skrelt

Til servering

* store salatblader
* moden avokado, i skiver
* spirer, frø eller kjerner

SLIK GJØR DU

Finriv rødbetene, og finhakk basilikum, løk og hvitløk. Ha alt sammen i en stor bolle sammen med havregryn og olivenolje. Knekk i eggene, smuldre i fetaosten, dryss i salt og pepper og rør godt sammen. Dekk til bollen, og sett den i kjøleskapet i minst 30 minutter.

I mellomtiden lager du kålsalaten: Ha yoghurt, eddik og honning i en bolle, smak til med salt og pepper og visp godt sammen. Riv eller skjær kål og gulrot i strimler, og ha dem i bollen. Form rødbetefarsen til 6–8 store kaker med hendene. Stek rødbetekakene i noen minutter, eller til de er gylne og fine under. 

Server rødbetekakene i boller sammen med salatblader, avokado, kålsalat, spirer og frø eller kjerner.


I boken «Green Kitchen – hjemme» har de bestselgende forfatterne og populære bloggerne David Frenkiel og Luise Vindahl samlet 100 oppskrifter på vegetarmat. Disse familiefavorittene lager de hjemme på kjøkkenet hver dag. Du får oppskrifter på alt fra raske og gode hverdagsfrokoster til middager og større måltider som egner seg hvis du skal feire noe i helgene. Maten er enkel og rask å lage, og oppskriftene inneholder nyttige tips. Alle kan dessuten gjøres veganske. En bok å bli glad i!

Lik Stella på Facebook!