Oppskrift på sunne nøttebars
© Kriweb.no

Oppskrift: Søte og salte nøttekuber

Med denne oppskriften i bakhånd har du et sunnere alternativ når søtsuget melder seg!

21. april 2017 av Mathilde Sundal

Ingredienser

200 g usaltede nøtter (cashewnøtter, pekannøtter og mandler, ca. 1/3 av hver)

en god klype salt

2 ss smør

40 g sukrin gold

1 ss fibersirup

Slik gjør du

Grovhakk nøttene og rist dem i en tørr panne til de er litt gylne. Pass på - det går fort, rør kontinuerlig. Hell nøttene over i en bolle. Ha smør, sukrin gold og fibersirup i en kjele, smelt alt godt sammen og ta kjelen av plata. Hell blandingen over de ristede nøttene og bland godt. Smør blandingen ut i en passende form med bakepapir, strø over en klype salt. Avkjøl i kjøleskap og skjær opp i passende firkanter. Oppbevares tørt i tett beholder så de holder seg sprø.

Oppskriften er lånt fra Kriweb.no, og du kan finne mer god snacks i kokeboken «Kristines sunne søte».

Er du glad i kombinasjonen søtt og salt? Da bør du sjekke ut denne fantastiske brownien med banan, peanøttsmør og salt karamell. Nam!

Lik Stella på Facebook!