© Ulrika Ekberg

Oppskrift: Risnudler med soyabønner og nøttedressing

Fargerik, mettende og fantastisk god sommerrett!

6. juli 2017 av Jenny Damberg

Ingredienser (4 porsjoner):

1 agurk
5–6 stangselleri
2–3 salatløk
2 dl peanøtter
250 g ferske, frosne soyabønner
4 gulrøtter
400 g tykke risnudler

Dressing
2–3 røde chili
1–2 hvitløksfedd
saften av 4 lime
1 ss sukker
2 dl tahini eller usøtet peanøttsmør (ev. 1 dl av hver)
4 ss lys soyasaus
4 dl kokekraft fra nudlene
noen få stenk sesamolje
salt

Slik gjør du:

Skrell og del agurken i to, fjern frøkjernen og skjær den i grove biter. Hakk selleri og salatløk. Knus peanøttene grovt. Kok de frosne soyabønnene etter anvisningen på pakken. Høvle gulrøttene med potetskreller eller ostehøvel. Lag dressingen: Hakk chili fint (fjern eventuelt først frøkjernen helt eller delvis) og knus hvitløk med salt. 

Rør alt sammen, smak til med hvitløk og sesamolje mot slutten. Kok nudlene etter anvisningen på pakken. La vannet renne av, men ta først vare på 4 dl av kokevannet til dressingen. Bland nudlene inn i dressingen og fordel det deretter i 4 dype skåler. La hver og en toppe med det tilbehøret de ønsker under måltidet.

Dressingen kan lages med enten tahini eller peanøtt-smør, eller en kombinasjon av begge.

Oppskriften kommer fra Jenny Dambergs kokebok «Bønner, erter og linser».

Lik Stella på Facebook!