pasta med erter, panchetta og parmesan.
© Ulrika Ekblom

Oppskrift: Pasta med erter og panchetta

Sunt, grønt og skikkelig godt – denne pastaretten kommer til å bli en gjenganger på middagsbordet!

7. august 2017 av Jenny Damberg

Pasta med erter og erteskudd

Ingredienser (nok til 4 porsjoner)

500 g pasta

4 hvitløkfedd

200 g pancetta

400 g frosne grønne erter

saften av 2 sitroner

2 ss smør

250 g erteskudd

1 stor neve bladpersille

olivenolje

nymalt svart pepper

parmesan

Slik gjør du

Kok opp pastavannet mens du forbereder alt det andre. Knus hvitløkfeddene og stek dem i olje i en stekepanne. Plukk dem ut igjen når de har myknet og fått litt farge. La oljen være igjen i stekepannen. Stek pancettaen raskt i hvitløkoljen. Tilsett erter og sitronsaft.

Mål opp 2 dl kokevann fra pastaen, som nå har kokt en stund, hell vannet i pannen med erter og pancetta og la det koke i 3–4 minutter, slik at sausen reduseres noe.

Rør inn smøret og smak til med ganske mye pepper. Legg i 100 g erteskudd, mesteparten av persillen og den nesten ferdigkokte pastaen. Bland godt. Spe eventuelt med mer pastavann om det blir for tørt. Strø over resten av erteskuddene og persillen. Server med nyhøvlet parmesan.

Oppskriften er lånt med tillatelse fra den fristende kokeboken «Bønner, erter og linser» av Jenny Damberg.

Lik Stella på Facebook!