Oppskrift: Pasta med erter og erteskudd
© Ulrika Ekblom

Oppskrift: Pasta med erter og erteskudd

Sunt, grønt og skikkelig godt – denne pastaretten er perfekt for sommer!

29. juni 2017 av Jenny Damberg

Ingredienser (4 porsjoner):

500 g pasta
4 hvitløkfedd
200 g pancetta
400 g frosne grønne erter
saften av 2 sitroner
2 ss smør
250 g erteskudd
1 stor neve bladpersille
olivenolje
nymalt svart pepper
parmesan

Slik gjør du:

Kok opp pastavannet mens du forbereder alt det andre. Knus hvitløkfeddene og stek dem i olje i en stekepanne. Plukk dem ut igjen når de har myknet og fått litt farge. La oljen være igjen i stekepannen. Stek pancettaen raskt i hvitløkoljen. Tilsett erter og sitronsaft.

Mål opp 2 dl kokevann fra pastaen, som nå har kokt en stund, hell vannet i pannen med erter og pancetta og la det koke i 3–4 minutter, slik at sausen reduseres noe.

Rør inn smøret og smak til med ganske mye pepper. Legg i 100 g erteskudd, mesteparten av persillen og den nesten ferdigkokte pastaen. Bland godt. Spe eventuelt med mer pastavann om det blir for tørt. Strø over resten av erteskuddene og persillen. Server med nyhøvlet parmesan.

Oppskriften kommer fra Jenny Dambergs kokebok «Bønner, erter og linser».

Lik Stella på Facebook!