Oppskrift på ovnsstekt søtpotet med sopp

Nøtteaktig, salt og smørmykt – søtpotet og sopp utgjør den perfekte høstrett!

11. oktober 2016 av Aicha Bouhlou
© Odd Egil Nærbø

Ingredienser (til 4 porsjoner)

- 4 søtpoteter
- 600 g sopp, kantareller, aromasopp eller sjampinjong, renset og kuttet i skiver
- olje til steking
- 2 sjalottløk, hakket
- 1 hvitløkfedd, knust
- ½ chili hakket eller tørkede flak
- nykvernet pepper
- ½ ts spisskummen
- 1 boks (ca. 125 g) hvite bønner
- 4 ss sorte oliven, hakket
- 1 ss kapers, hakket

Dressing:
- 150 g rømme
- 1 ts sitronsaft
- gressløk

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 200 °C. Vask søtpoteter grundig under rennende vann og tørk. Legg potetene på en stekeplate, gni inn med salt og olje. Stek i forvarmet ovn i ca. 40–50 minutter. 

Varm olje i en stor stekepanne og stek soppen i flere omganger på sterk varme, rør av og til. Krydre med salt og pepper. Ta over på fat. Stek sjalottløken til den er myk og tilsett hvitløk. Tilsett soppen sammen med de avsilte bønnene, chili og spisskummen. Ha oliven og kapers i til slutt. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. 

Bland rømme, sitronsaft og gressløk til en dressing og server varme ovnsstekte søtpoteter med soppblanding og gressløkdressing.

Oppskriften er hentet fra kokeboken «Aichas kjøkken» av Aicha Bouhlous.

Lik Stella på Facebook!