Oppskrift på Huevero Ranchero
© Odd Egil Nærbø

Oppskrift på Huevero Ranchero

Verdens beste meksikanske frokost!

7. oktober 2016 av Aicha Bouhlou

INGREDIENSER (4 porsjoner)

4 egg

litt frisk koriander, hakket

1 liten pose blandet salat

1 avokado

en håndfull reddiker

50 g fetaost, smuldret

4 tortillalefser eller arabiske nanbrød

SALSA

2 ss ekstra virgin olivenolje

1 løk, finhakket

2 hvitløkfedd, finhakket

1 chili, finhakket, frøene tatt ut

1 boks (400 g) grovhakkede tomater

saft av ½ lime

1 ts spisskummen

salt og pepper

SLIK GJØR DU

Varm oljen i en stekepanne og stek løk og hvitløk mykt. Tilsett chili og stek litt til. Ha i tomatene og spisskummen og la det småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. Rør inn limesaft og smak til med salt og pepper. Vil du ha det hottere, kan du tilsette litt kajennepepper eller chilipepper. Stek eggene og dryss over litt spisskummen. Fordel tortillaene utover tallerkener. Ha noen skjeer salsa på hver tortillalefse. Legg på salatblader og litt avokado og reddiker. Smuldre over litt fetaost. Legg et egg på toppen og dander med resten av reddikene og avokadoen. Dryss over hakket koriander og gjerne mer chili.

Oppskriften er hentet fra kokeboken «Aichas kjøkken» av Aicha Bouhlou.

Lik Stella på Facebook!