Oppskrift: Grønn thai-curry vegetar

Denne smaksbomben av en vegetarrett bør du prøve!

8. november 2016 av Maj-Britt Aagaard
Oppskrift på grønn thai-curry vegetar
© Matias Armand Jordal

                   Grønn thai-curry

Ingredienser (til 4 porsjoner)

2 hvitløksfedd, knust

1 ss grønn currypaste

smaksnøytral olje til steking

4 dl (1 boks) kokosmelk

4 dl grønnsaksbuljong
eller -kraft

1 lime, saften

1 til 2 ss thai-fiskesaus

2 ts sukker

1 blomkål, delt opp i små rosetter

1 søtpotet, i terninger

2 gulrøtter, i skiver

150 g selskapserter

1 rød paprika, i terninger

Hvis du får tak i: sitrongress, thai-basilikum og kaffirlime-blader.

Slik gjør du

Stek løk og hvitløk i en gryte sammen med currypaste. Hell på kokosmelk, rør godt og la det koke skikkelig i to til tre minutter. Hell på buljong eller kraft. Smak til med limesaft, fiskesaus og sukker. Hvis du har sitrongress og limeblader, skjærer du to sitrongresstenger i mindre biter, river fem limeblader i to og har disse i gryta. 

Ha blomkål, søtpotet og gulrot i gryta og la alt småkoke under lokk i ca. 10 minutter. Tilsett erter og paprika og la dem koke med de siste fem minuttene. Smak curryen til en siste gang for å se om den trenger mer syre, sødme eller salt fra fiskesaus. Server med nykokt jasminris, frisk thai-basilikum eller koriander.

Sjekk også ut disse fantastiske vegetaroppskriftene!

Flere av Maj-Britt Aagaards oppskrifter finner du på nettsiden Spiselandslaget.

Lik Stella på Facebook!