Oppskrift: Maiskolber med brent hollandaise
© Amelia Widell

Maiskolber med brent hollandaise

Denne enkle, lille retten gjør garantert suksess på middagsbordet!

14. mars 2017 av Hannah Widell og Amanda Schulman

Ingredienser (til 8 porsjoner)

* 3 eggeplommer
* 1 ss kremfløte
* 100 g brunet smør
* 150 g klaret smør
* hvitvinseddik
* salt og hvit pepper
* 4 kokte maiskolber

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 225 °C. Begynn med sausen. Ha eggeplommer og fløte i en bolle som tåler varme. Sett bollen over vannbad og visp til sausen er kremet. Ta bollen fra varmen. Pisk først inn brunet smør og deretter klaret smør – begynn dråpevis og deretter i en tynn stråle til sausen binder. Smak til med hvitvinseddik, salt og hvit pepper. Det er viktig å ikke ha for høy varme, da skiller sausen seg. Del maiskolbene i fire biter og fordel dem i en ildfast form. Drypp sausen over maiskolbene og grill på sterk varme i stekeovnen til de har fått fin farge. 

Hannah Widell og Amanda Schulman kokebok «Middagsparty»
© Amelia Widell

Stockholmssøstrene Hannah Widell og Amanda Schulman driver mediebedriften Perfect Day. Podcasten deres, Fredagspodden, er Sveriges største. De lager i tillegg tv-programmer, bøker og vin. De elsker mat, vin og å gjøre i stand til selskap, og i den flotte og brukervennlige kokeboka «Middagsparty» er menyene inndelt etter ulike typer middagsselskaper, som for eksempel nyttårsfest, familiemiddag, bursdagsselskap, surpriseparty og redd-ekteskapet-middag. 

Lik Stella på Facebook!