Sunn frokost: hirse- og quinoagrøt
© David Frenkiel og Luise Vindahl

Gyllengul hirse- og quinoagrøt

Verdens beste frokost? Vi tror det!

5. oktober 2017 av David Frenkiel og Luise Vindahl

Gyllengul hirse- og quinoagrøt

Ingredienser (4 porsjoner)

1 rødt eple, uten kjernehus

100 g ukokt hirse uten skall, skylt

90 g hvit quinoa, skylt

2½ dl plantebasert melk etter eget valg

½ ts malt kanel

¼ ts malt kardemomme

¼ ts malt ingefær

½ ts malt gurkemeie

en klype havsalt

1 ss honning

Til servering

Epleskiver, enkelt nøttesmør, grovhakkete ristete nøtter eller frø, rosiner eller rå kakaobiter.

Slik gjør du

Skjær eplet i terninger, og ha dem i en middels stor kjele sammen med hirse, quinoa, melk, 71/4 dl vann, krydder og salt. La det koke opp, demp varmen og la det putre videre i 15–20 minutter, eller til hirsen er mør og fin og det begynner å danne seg små haler på quinoaen. 

Rør med jevne mellomrom, slik at grøten ikke svir seg i bunnen av kjelen. Når grøten er ferdig kokt, tar du kjelen av varmen og rører i honning.

Server grøten med epleskiver, litt nøttesmør, noen nøtter eller frø og litt melk.

I boken «Green Kitchen – hjemme» har de bestselgende forfatterne og populære bloggerne David Frenkiel og Luise Vindahl samlet 100 oppskrifter på vegetarmat. Disse familiefavorittene lager de hjemme på kjøkkenet hver dag. Du får oppskrifter på alt fra raske og gode hverdagsfrokoster til middager og større måltider som egner seg hvis du skal feire noe i helgene. Maten er enkel og rask å lage, og oppskriftene inneholder nyttige tips. Alle kan dessuten gjøres veganske. En bok å bli glad i!

Flere sunne frokoster finner du her!

Lik Stella på Facebook!