Frokostegg med grønnkål og quinoa

Kickstart dagen med denne sunne og veldig gode frokosten!

10. november 2017 av Julie Ilona Balas
Oppskrift: Frokostegg med grønnkål og quinoa
© Anne Valeur

Disse frokosteggene er en stor favoritt. Jeg passer på alltid å ha ferdigkokt quinoa og vasket grønnkål stående i kjøleskapet for enkelt å kunne lage en rask, næringsrik og god frokost. For å få en best mulig start på dagen, inneholder min frokost alltid grønnsaker i en eller annen form.

Ingredienser (1 porsjon)

* 1 håndfull grønnkål
* 2 egg
* 1 håndfull soltørkede tomater
* ca. 5 ss ferdigkokt quinoa
* litt revet vellagret ost (kan sløyfes)
* havsalt og nykvernet pepper
* olje til steking

5 gode grunner til at du bør starte dagen med sitronvann.

Slik gjør du

1. Vask grønnkålen godt og riv bladene av stengelen.

2. Varm litt olje i en liten stekepanne og fres grønnkålbladene til de blir mørkegrønne og faller sammen.

3. Knekk eggene oppi og skru ned varmen. Stek til eggene er slik du liker dem. Mot slutten drysser du litt quinoa over og river litt god ost på toppen.

4. Dryss litt havsalt og nykvernet pepper over og server med soltørkede tomater.


Julie Ilona Balas driver Juliesmatblogg.no og sitt eget cateringfirma. Disse oppskriftene er hentet fra «Julies grønne kjøkken», hennes andre kokebok. 

© Anne Valeur
Lik Stella på Facebook!